I like måte! Jeg tenker faktisk med jevne mellomrom på Pollyanna og den prisverdige livsinnstillingen hun representerer! Men hun ble voldsomt hetset på 70-tallet;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Høres spennende ut: hvorfor ble hun hetset på 70-tallet? Regner med det har noe med datidens likestillingsdebatt å gjøre:)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man skulle ikke være fornøyd og gjøre det beste ut av det man hadde og se det positive i det, - man skulle "stå på krava";)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig, dette...
Jeg husker boka Pollyanna, min eldre søster hadde den, og jeg mener jeg leste den som 12-14 åring. (Ca 45 år siden...uæhhh)
Jeg har nok glemt det meste, jeg var kanskje for ung til å forstå det du forklarer?
Tror sannelig jeg må prøve på nytt. Er det egentlig en typisk ungdomsbok - kanskje i lys av den tiden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har boka og den har jeg lest igjen som voksen. Barnebarnet mitt har også lest den. Vi synes boka er kjempefin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når ting ikke gikk som hun hadde håpet, lekte hun "Pollyanna-leken" som gikk ut på å finne noe positivt ved det likevel. Som f.eks. da hun var liten og hun og faren var så fattige at de fikk julepresanger fra en veldedig organisasjon og hun fikk et par krykker i stedenfor en dukke som hun jo hadde ønsket seg! Da holdt det visst hardt, men faren og hun fant ut at hun fikk være glad hun ikke trengte krykkene ... "Være-glad-leken" kalte de den visst. Faren døde (tror jeg) og hun kom til en veldig streng tante hvor hun stadig måtte ty til leken selv, men hun anbefalte den også til den plagete tanten som naturligvis til slutt smeltet av Pollyannas godhet.

Og ja, - det er vel en typisk bok fra tidligere tider, med vekt på at man måtte være snill og god. Det er vel enda lenger siden jeg leste den, men jeg husker faktisk en del, - jeg tror den må ha gjort et dypt inntrykk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt til sin tid og i sin sammenheng. Når det er sagt er jeg evig takknemlig over at noen røska litt i gamle strukturer på 70-tallet og ganske opptatt av at vi ikke skal sovne igjen;) Mange irriterende kvinneskikkelser i litteraturen. Dickens sin Little Dorit for eksempel. Jeg klarer ikke la være å like henne, men samtidig må det være måte på selvoppofrelse og å gjøre det beste ut av det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig, - og det kan definitivt noen ganger bli for mye av det gode! Men du vet, "allways look on the bright side of life" kan gjøre motgangen lettere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaoline