Jeg reiser til Portugal om ikke lenge og er vel forberedt når det gjelder landets forfattere, har lest Saramago og Pessoa i sommer.

Nå ønsker jeg meg bare lett ferielektyre med humor og driv! Samtidig er jeg kresen når det gjelder språk og stil. Bøkene må være godt skrevet - uten klisjeer og banaliteter. Humor og overraskelser er pluss! Med mine lange lese- og ønskelister burde det ikke være noe problem. Men for tiden er hodet tomt og kroppen heller ikke i toppform ... så derfor setter jeg min lit til dere, kjære bokelskere. Kan dere anbefale et par drivende gode feriebøker som ikke krever for mye av meg, vil jeg være svært takknemmelig!

Jeg ser at flere bøker fra 2. verdenskrig får gode omtaler av dere. Dessverre er jeg nokså mettet på det temaet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 34 svar.

[ Slettet av bruker ]

Har du vurdert å ta med deg en krimbok også?
Vet at du er glad i krim og ser at du har lest en av Karin Fossum som du har gitt god karakter.
Jeg elsker Fossum for sine gode karakterskildringer og for den psykologiske spenningen.

Jeg kan se i mørket kom ut ifjor og var utrolig bra. Anbefaler den virkelig. Den har fått veldig gode tilbakemeldinger her inne.

Siterer Brit:
Denne leste jeg i ett langt jafs. Helt fantastisk beskrivelse av et menneskesinn, som utfra sin ondskap og galskap både skremmer og fasinerer. Det er den onde selv som forteller, og dette er gjort så intelligent og uhyggelig som bare Fossum kan. Her kommer man et ondt menneske ganske så nært, og det er uhyggelig å følge hans tankegang og være sammen med han når ugjerningene utføres. Fossums språkbruk er enkel, presis og lett tilgjengelig. Her er ingen overflødige ord. Dette er en psykologisk krim av ypperste merke. Fossum presterer igjen og igjen.

Ønsker deg god tur til Portugal. Jeg var der i fjor og håper jeg får reist tilbake dit igjen om ikke lenge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noterer denne, høres ut til å være midt i blinken for hva jeg trenger nå. Tusen takk både til deg og Brit!
Ja, jeg er glad i krim, helst av den eldre sorten. Av nyere er jeg begeistret for Karin Fossum, noe du t.o.m. har sjekket ut. Er det ikke service på dette nettstedet så vet ikke jeg! Blir nesten rørt :-)

Dette er mitt første besøk til Portugal, fint å høre at du likte deg. Tusen takk igjen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tilfelle du ikke har lest den, har jeg lyst til å anbefale Dråper i havet av Odd W. Surén. Godt språk og god humor, i tillegg er det en kort roman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha. Den er notert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan en knallgod novellesamling være fristende?
"In Other Rooms Other Wonders" av Daniyal Mueenuddin (USA/Pakistan), lar seg gjerne lese på late dager. Boken er omtalt her inne.
Uansett valg av lektyre, - jeg håper du får mange fine, late dager med gode
opplevelser. :))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips og dine gode ønsker (trenger late dager nå, ispedd gode opplevelser)! Noveller er kanskje tingen.
Jeg må bare tilstå, jeg er lat når det gjelder å lese fremmedspråk, selv engelsk... Vet du om boken er oversatt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Andre rom, andre undere" er den norske tittelen. Rose-Marie har skrevet en god og fyldig omtale og gitt boken terningkast seks. Hva mer kan en da ønske seg? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes du skal prøve deg på den fargerike røverromanen Shantaram:)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en slags fobi/fordom når det gjelder bestselgere (skam til meg). Shantaram er nevnt 107 (!) ganger her og finnes i nesten to tusen boksamlinger. Det er selvfølgelig ikke galt :-))
Jeg har snust litt rundt og det som gjør meg skeptisk, er at flere hevder klisjeer og flosker ødelegger språket. Andre er positivt overrasket over den litterære kvaliteten. Jeg oppfatter at du synes selve historien, miljø- og personskildringer overskygger andre svakheter ved boken.

Jeg tenker straks på Allendes Øya under havet og Falcones Fatimas hånd - to gode historier (og lange) som ble ødelagt av dårlig språk. (Begge ferielektyre og temmelig mislykket sådan..) For meg skal det uhyre mye til før en god historie veier opp for et dårlig språk. Så spørs det da hvordan Shantaram ligger an..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir mer og mer lik deg når det gjelder bestselgere av typen "dette årets sensasjon". Tror det er fordi de har en tendens til å være så like, trykke på de samme knappene. Og de må nødvendigvis være et slags gjennomsnitt av alt vi kan like for å treffe mange.

Jeg fikk Shantaram i gave og det viste seg å bli en favoritt "lettvekter" for meg. Jeg våger ikke å svare bekreftende eller avkreftende på det med språket. Jeg synes ikke det forstyrret leseopplevelsen med unntak av noen av partiene om hovedpersonens store kjærlighet og enkelte steder med forsøk på å meddele litt livsfilosofi. Men disse partiene er bare sidetemaer og gjennomsyrer etter min mening ikke hele romanens språk. Hovedopplevelsen for meg lå i hovedpersonens møte med det fattige India og her stod ikke språket i veien for meg ihvertfall:) Det er fiksjon og eventyr. Vi møter kun denne hovedpersonens India. Et India som gløder forøvrig. Som med Mengele Zoo for eksempel så tenker jeg at dette er et kreativt og originalt oppspinn. Shantaram kunne kanskje vært noen hundre sider kortere, fordi om sidene gled unna som en lek:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

.... bestselgere av typen "dette årets sensasjon". Tror det er fordi de har en tendens til å være så like, trykke på de samme knappene. Og de må nødvendigvis være et slags gjennomsnitt av alt vi kan like for å treffe mange

Dette synes jeg var en god beskrivelse av denne typen bøker generelt sett. Du formulerer så fint det jeg har følt på, men ikke helt har klart å sette fingeren på. Selvfølgelig er det slik det må være (og jeg trenger ikke lenger skamme meg for å være skeptisk til "bestselgere").

Shantaram - du greier jo å gjøre meg nysgjerrig, da! Takk og takk!
Har også lest anmeldelse du oppgir. Skal til Oslo fredag, innom Norli i Universitetsgaten, så får vi se hva jeg kommer hjem med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk og uff! Uff til det skumle i at noen kan komme til å følge min anbefaling:) Så forresten at Adresseavisens anmelder sammenlignet Shantaram med Papillon. I tilfellet det gir deg ytterligere en pekepinn. Lykke til med bokvalget - heldigvis så er det mye å velge i:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Shantaram er kjøpt. Tjuvstartet lesingen på toget hjem - og likte det jeg leste :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da håper jeg språket holder og ønsker deg lykke til med ferien og leseopplevelsen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Shantaram er lest - og etterlagt i Portugal.
Begrensningens kunst er det noe som heter.... Jeg fikk et ambivalent forhold til denne boken. Den kunne med fordel ha vært forkortet med minst 200 - 250 sider.
Her er driv, interessante skildringer og humor. Men når alle tråder skal forfølges, alle spor nøstes opp, blir det etter min mening for mye. For ikke å snakke om de "filosofiske" diskusjonene, temmelig intetsigende, slåsskampene og "skjeldsettende" opplevelsene.
Om det var du, Stridin eller noen annen som kalte boken noen av det beste lettleste, men "forvent deg ikke stor litteratur", kan jeg være enig i det. Lest er den i alle fall - og et inntrykk har den gjort :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da puster jeg lettet ut. Tror din opplevelse av historien ligner mange andres. Ihvertfall er vi to enige om hva som er de svake og sterke sidene ved boka. Jeg smiler fortsatt når jeg ser for meg Prabaker, hjembyen hans og bamseklemmen:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja absolutt, mange høydepunkter! Jeg ble revet med gjennom flere hundre sider! Bare så synd at forfatteren - og forlaget - ikke innser når nok er nok. Synes dette problemet gjentar seg i flere nyere bøker. Er det for lett nå i pc'ens tidsalder å bare pøse på...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har intet å frykte!
Veldig artig å utveksle synspunkter. Det/de første avsnittet/ene i en bok gir meg gjerne en indikasjon på om jeg vil like den eller ikke. Med alle de gode tipsene jeg har fått, må jeg beregne god tid hos Norli...

PS. Papillon likte jeg godt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant Krøgers anmeldelse i Dagbladet Den er jeg ganske enig i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse er super ferielektyre: Harens år av Arto Paasilinna, Hakkepølsa av Torgny Lindgren, Å telle duer av Marie-Sabine Roger og Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipsene!
Paasilinna har jeg kost meg mye med! Harens år synes jeg var en av de svakeste.
Samen er ein mindre aleine likte jeg også godt.
Å telle duer er helt ukjent for meg - er notert, virker som et godt tips.
Torgny Lindgren er jeg mer usikker på...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Budding Prospects" av T. C. Boyle! Les og le! Boyle er en språklig mester med herlig fortellerevne og driv. Denne har jeg anbefalt flere og aldri fått negative tilbakemeldinger - snarere tvert imot :-) Boyle er en svært intelligent forfatter med et langt og bredt forfatterskap (alt for lite kjent i Norge!). "Budding Prospects" er "laid back", underfundig, overraskende og morsom. Du som er bokelsker - jeg håper du stifter bekjentskap med Boyle :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser du har flere gode bøker du ikke har lest. Hvis du ønsker deg litt "lett og ledig" lektyre til Portugal-reisen kan du snuse litt på :
"Stekte grønne tomater...." av Fannie Flagg.
"Skjemtsomme historier" av Balsac.
Jeg drar snart til Frankrike, men jeg har vansker med å begrense meg, har så mange jeg har lyst dra med meg.
"Sult" blir i allefall med meg, må jo følge nærlesningen.
Da håper jeg du får en trivelig tur Lillevi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk skal du ha!
Stekte grønne tomater.. har tenkt på den. Vet du om den er å få tak i?
Skjemtsomme historier har jeg, men har fått det for meg at den er litt tung...
Sult har jeg tjuvstartet på og fullfører før jeg reiser. Den fenger ikke helt..

Og ja, jeg har en mengde å velge i; synes det er fint å få tips og diskutere med dere. Er som sagt litt tom :-)

Riktig god tur til deg også! Bokelskere er et farende folk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, takk,
"Stekte grønne tomater" har jeg til salgs. Balsac's "Skjemtsomme historier" (også), og den er ikke tung i det hele tatt. Fordelen er at det er korte historier så du kan jo titte litt i den, flere artige historier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Johan Borgen har skrevet en lettlest, underfundig og morsom bok som heter "Mor, far og oss" som jeg kan anbefale. Odd Børretzens "Kristian Kvart og jeg" og Strindbergs "Hemsöborna" koste jeg meg også stort med å lese. Hvis du ikke har lest Katarina Mazettis "Gutten i graven ved siden av", er den også verd å prøve. For meg ble den iallefall en positiv overraskelse. Og hvis du liker Arto Paasilinas stil, anbefaler jeg "De hengte revenes skog".
(Jeg prøvde å gå inn på profilen din og søke opp om du hadde lest disse bøkene fra før, men søkefunksjonen virket ikke - jeg fikk helt rare treff på andre forfattere i stedet for melding om at boka ikke fantes i din samling...).

Ønsker deg en fin ferie med mang en god latter!

Tillegg: Og nå glemte jeg jo rosinen i pølsa: "Monsignor Quijote" av Graham Greene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips!
Gutten i graven ved siden av har jeg lest og moret meg kostelig over! Også Arto Paasilina er jeg stor fan av, og spesielt De hengte revers skog. Graham Greene er en forfatter jeg liker godt. Har ikke Monsignor Quijote, men noterer meg den. Kjenner du hans Tante Augusta? Noterer meg også de andre du foreslår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tante Augusta ligger blant de uleste bøkene mine ennå. Anbefaler du den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Tante Augusta, mente å stille deg det samme spørsmålet :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kaster meg på for å anbefale "Tante Augusta" - den er min yndling av GG - sammen med "Vår mann i Havanna". Begge disse har en form for humor som tiltaler meg veldig. Lettlest og velskrevet. Og når jeg legger til at jeg også morer meg kostelig over Paasilina så har vi kanskje litt felles sans for humor?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du forresten lest Konsulen av Greene? Hva synes du i så fall om den? Jeg har den stående ulest i hyllene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tante Augusta går rett i kofferten, takk skal du ha!
Jeg ser at det ikke bare er Paasilina vi deler, men også Wodehouse. Jeg laget en gang en Wodehouse-liste. Du han se den her
Britisk humor på sitt beste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og i mellomtiden har jeg kommet på et par bøker til:
Dagdrivergjengen av John Steinbeck og Fortell Zorbas, fortell av Nikos Kazantakis. Den siste ligger ikke inne i bokbasen, så jeg har lagt inn det eneste eksemplaret her: Zorba the Greek. Begge bøkene har jeg hatt som ferielektyre, og de er både morsomme og gode!

Du rekker vel ikke alt dette på én ferietur, men det kan jo være greit å ha noe å spe på med innimellom de tyngre bøkene seinere også ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundKaramasov11PiippokattaAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenmgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene Moe