Jeg likte Epp veldig godt, og ventet kanskje mer av det samme. Men denne likte jeg ikke. For de som ikke har lest den: Boken er bygget opp som en antologi og forfatteren tar på seg ulike stemmer for å skildre forskjellige miljøer og personer i et fremtidssamfunn.
Det er overdoser av "åsså", "er'e" og "åssen" i et kapittel, lange, malende (kjedelige) setninger i neste. Dette likte jeg ikke, det ble alt for mye språkeksperimentering for meg, fant det ikke troverdig, forfatterstemmen forsvant helt. Er det noe under alt språket som er verdt å lide seg gjennom det for, for oss som ikke nøt det?
Viser 1 svar.
Nå er det lenge siden jeg selv leste samme bok. likevel, jeg prøver meg på to tanker som slo meg da jeg leste "Og resten står skrivd i stjernene":
1. Lekenhet og livslyst vil alltid sørge for at språk og talemåter endres over tid. (Språk = dynamikk)
2. Axel Jensen synes på samme måte som George Orwell å nære en sterk frykt for forflatning og tomhet i fremtiden språk, styrt av sterke krefter utenfor enkeltindividets kontroll.
Som merknad til pkt 2 vil jeg tilføye:
Gjør ditt beste til å bruke nye og ukjente, eller arkaiske ord og setningssammenstillinger daglig, både muntlig og i skrift. (Geriljataktikk for å bevare språklig rikdom)