Spennende, engasjerende og saftig historie! Tema regnskogen på dagsorden med sterke virkemidler. Dette er ikke mindre aktuelt i dag, desverre, tvert i mot!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Synes du ikke at det ble litt kunstig, som om forfatteren prøvde for hardt? Litt oppkonstruert ble det for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes historien begynte "fornuftig" og realistisk. Da Mino møtte magikeren Isidoro begynte jeg å forstå at den dreide mer mot "fiksjon" og etterhvert tok det hele av. Men jeg stiller meg åpen når jeg leser. Jeg opplevde boka som en vekker for et viktig tema og mener sjangeren forfatteren har brukt fungerer. En tøff historie blandet med mye beskrivelser, tall og situasjoner jeg antar har godt grunnlag i fakta. Selv sitter jeg igjen med "tusen spørsmål". Har bladd opp i leksikon og lest om Regnskogen og får bekreftet mange ting allerede der. Hva skjer i Regnskogområdene pr i dag, har ting blitt bedre eller værre siden Mengele Zoo kom ut i 1989 - for 23 år siden? Osv. Har lyst til å lese oppfølgeren Himmelblomsttreets muligheter. Og ser ikke bort i fra at jeg skaffer meg "verdens største billedbok" om sommerfugler og om Regnskogen! Nygårdshaug har ihvertfall klart å vekke min nysgjerrighet! Og hvem skulle trodd at forfatteren har vokst opp på Tynset!? Vet ikke helt om dette var svar på ditt spørsmål, Christina, men det var ihvertfall noen av mine tanker etter å ha lest boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes bare at det var så tydelig at hele plottet var laget for å peke på miljøspørsmål. Det ble litt overtydelig for meg. Jeg mener ikke at det er feil å peke på miljøspørsmål selvfølgelig, men moralen stod skrevet med litt for tykke bokstaver, nesten like tydelig som i Kardemommeby :) På meg ble det liksom litt fordummende. Hadde forfatteren dempet dette litt, tror jeg poenget hadde kommet vel så tydelig frem, samtidig som historien hadde fått bedre plass.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T