Takk for info Rolf, det er helt supert at du deler dine kunnskaper med oss. Da blir det enda mer interessant å ta fatt på bøkene :) for meg og kanskje for andre som leser denne tråden.
Godt vi har deg som er en A. L. Kielland spesialist også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ekspert og ekspert. Har sånn av og til undret meg på hvor navnet Lange kommer inn. Trodde det var som i dag navnet på feks. "hustru", men det kunne ikke stemme.For hun het vitterlig Ramsland. Men, der har du det med spesialist; JEG kunne jo ikke spør! Jeg satt jo med svarene. Og dermed kom jeg over en bok av en provst i Stabek,nær Oslo. Han het Alexander Lange og hadde ikke mindre enn 12 døtre! I en periode virket han som kapellan i Stavanger. Det medførte at den ene av døtrene ble mor til den kommende dikteren. OG kirkebøkene (verre er det ikke) gir svaret. Som nesteldste sønn tilkom det dikteren å bli oppkalt etter morfaren. Og i den tid gjorde man det fullt og helt. Så i feltet for fornavn til den døpte står det vitterlig Alexander Lange!(Og til etternavn Kielland). Med andre ord Alexander Lange er dikterens fornavn! Intet mindre.(Som en digresjon også her: Hans søster , malerinnen "Kitty" ble også oppkalt-fullt og helt!, men da etter sin mormor. Og hennes fornavn er ganske riktig Christine Lange. Men kjære Karin, si meg for sjelefredens skyld: Si at dette visste du ikke! (?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt det du skriver her er nytt for meg, så dette visste jeg ikke.
Det er godt vi kan spørre deg om den staute karen på sokkel i Stavanger som du kan hilse på når du går forbi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er den dagen han ikke hilser tilbake jeg ikke vet om jeg tackler!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleser