Hva er nå dette? Krim-spenning- Tja...Uansett Her har forfatteren ikke fått det til. Fordi en slutt i en såkalt "spenningsbok" må konkludere. Gjerne, og aller helst på en forbausende måte, men uansett :Løsningen (for å kalle det dette i denne forbindelse må ha en troverdighet. Og det eier ikke denne boken et fnugg av! (Jeg vet jeg er uhyre dristig nå, men for igjen å legge inn en digresjon fra min side:" Løgn og forbannet dikt!" ville min for lengst avdøde morfar ha sagt- som han alltid sa da han var ferdig med dagens avis og sendte en snusklyse i noenlunde retning spyttebakken! Forfatteren legger i et etterord til at boken er fullt ut fiktiv, det er vel det eneste vi ikke tviler på. Det han skal ha er at boken har fremdrift, den blir mer og mer "jagende" etter en løsning og så usansynlig alt etter hvert blir, er det som at vi må bla om; noe fornuftig svar må der komme ut av denne "ekle" labyrinten. For ekkel er den. Hvorfor i all verden skal vi gjøres kjent med all skitt og uhumskheter, som feks vasking av et overskittent toilett i bokstvlig forstand. Og hvis han mener at en homofil legning må tilegges en del av personene, er det da nødvendig AV DEN GRUNN til å gjøre dem eklere, deres tilværelse mer nedverdigende, ja, i det hele tatt! Hele tiden sitter jeg med et spørsmål, hvor vil han hen? Og skal vi (leserne) ta del i skikkaneringen av en gruppe mennesker som sikkert har hatt mange traumer pga sin legning. Eller sagt på en annen måte: Dyneløftning er en ting, men å krype ned i en gammel manns underbukser; enda verre. Boken er skrevet i jeg-form og forfatteren har tydelig den "riktige" legning, noe som bare nevnes i at han voldtok sin dame- kjæreste som en avskjedpresang. At han for¨å verne om en sensasjonshistorie slår en ung dame ihjel med en stein på landeveien, ikke bare en unødig handling, men hvorfor hører vi intet om at noen etterforsker dette mordet? Nei, Andrew Wilson dette blir for lettvint og den endelige løsningen rett og slett ikke gjennomførbar. Og at en forholdsvis lite bemidlet mann så raskt kan forflytte seg mellom England og Venetia er også for usansynlig. Hvorfor jeg skriver dette? For at ikke andre skal kaste bort den verdifulle, gjenstående tid av ens liv på så lite verdifull litteratur! Vel for meg tok det to kvelder. Minst én for mange.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Neida, jeg skal ikke kaste bort tid på denne boka. Men den tida jeg brukte på denne artige og velformulerte anmeldelsen, var ikke bortkastet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg G