Dette er en fantastisk bok! I det ytre en biografi og en kjærlighetshistorie, men viktigst for meg er at den portretterer et fascinerende kunstner & bohemmiljø i en ikke alt for fjern fortid på den greske øya Hydra. Vi blir kjent med trekløveret forfatteren Axel Jensen, trubadur og superkjendis Leonard Cohen og sist men ikke minst norske Marianne Ihlen. Et velkjent kjærlighets/ trekant forhold, men boka byr på en virvelvind av mer eller mindre aparte og fascinerende mennesker. Kunstnere og "drop-outs" fra en fjern, men likevel nær fortid. Scenarioet er den nå så fasjonable greske jet-set øya Hydra, men den gang, på 50-60- tallet var dette bare en fattig ukjent steinrøys ute i Egeerhavet.

I vår verden av i dag må man undres... Hvor finnes et slikt paradis i dag? Glem dagens Hydra! I dag er denne øya en lekegrind for millionærer, only. Akkurat som Pamplona er blitt et turistsirkus, et slags Tyrefektnings-Disnyland med en dæsj Hemingway oppi alle turistbussene, nei takk! Så hvor reiser dagens bohemer, kunstnere, forfattere og alle andre som vil hoppe av karusellen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer Smedaas