Hva er DIN favoritt innen krimsjangeren? Jeg er ute etter tips :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 45 svar.

Arne Dahl

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen av mine krim/spenningsforfattere er Fred Vargas, Leif G W Persson, John Hart og Jussi Adler-Olsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må nok si at jeg blir lett fascinert av rollefigurene Sherlock Holmes, Hercule Poirot og Miss. Marple. Det er rett og slett ikke noe galt i å nyte et par timer med god og gammel krim!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er glad i krim og har mange favoritter.
Tom Kristensen er en av dem og jeg kan ikke se at du har fått han anbefalt.
Han fikk Rivertonprisen for boken Dødsriket.

Han skriver veldig godt, det er høyt spenningsnivå, troverdig historie og bra personskildringer. Har lest tre av hans bøker og anbefaler han virkelig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hva er spenning og hva er krim???
Først, Nesbø, Lindell og Christie er ikke mine favoritter, bare for å plasseere min smak.
Jeg har sansen for litt psykologisk "snert" i historiene.
Jeg har mange ganger anbefalt Sidney Sheldon her på bokelskere. Start gjerne med Kommer morgendagen?.
Støtter forslaget på Ken Follet. Start gjerne med Nålen.
Karin Fossum skriver godt, Evas øye...??
Karin Alvtegen har en flott snert, men sjanger? Krim? Spenning?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis du vil ha noe med et litt psykologisk synspunkt, kansje du vil prøve "hypnotisøren" av lars kepler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg HAR faktisk lest den.....
Det ble ikke en toppers for meg.
Den psykologiske "snerten" i de bøkene jeg nevnte er mere....... kan vi si "realistiske"? "jordnære"?
En litt annen stil, synes jeg.
Håper du prøver Sheldon, Follet og kanskje Fossum? Fossum er kanskje mere lik Kepler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange typer krim, hvis du vil ha en krim basert på litt dystert, makabert eller veldig ekte fra denne delen av norden så er det et par islandske forfattere som skriver knagende godt- bla- Yrsa sigurdidottir,Arnaldur Indridason

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har lest mye krim allerede, men nesten alt innenfor nyere norsk og svensk krim. Vi du helt forsatt holde deg her, eller er det interessant å prøve helt andre ting også?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil veldig gjerne prøve noe nytt! Man blir litt lei av å lese i samme stilen hele tiden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har i alle fall to store uprøvde kategorier innenfor det jeg leser mye av: klassisk britisk krim og historisk krim. Er noe av dette interessant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt er av intersse for utprøvelse :-) Har ikke lest noe historisk krim, så der tar jeg gjerne imot lesetips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke riktig hvor langt tilbake i tid vi må for å kalle det "historisk krim". Marek Krajewskis bøker, som jeg har blitt kjent med nå, er lagt til rundt 1920 og kammer i en slags mellomklasse sånn sett.

Dette foregår i Breslau, som fram til 1945 er en tysk by, men i dag heter Wroclaw og er den 4. største byen i Polen. Det er snakk om det vi i dag vil kalle politikrim, men med et tydelig tegnet tidsbilde, hvilket jeg synes tilfører en dimensjon. Bøkene - foreløpig 4 - er helt nye, den eldste kom ut i 2009.

Omgivelsene er ikke like delikate som i en Agatha Christie-roman, men bekrivelsene - verken av forbrytelsene eller miljøet for øvrig - er verre enn at jeg syns det kler krimsjangeren. Språklig hoder bøkene, etter min vurdering, høy kvalitet.

Anbefales, hvis du leter etter noe som er akkurat LITT annerledes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du er blant dem som helst vil eie bøkene de leser, er de to navnene Ester S anbefaler de to "seriene" som er mest aktuelle. Begge forfattere har vel nå gitt ut 5 bøker i denne kategorien (de skriver også andre slags bøker). At det er færre historiske personer i bøkene til Aust er i beste fall delvis riktig. Særlig i Hjemsøkt og Kongefrykt, som begge for en stor del foregår i Norge, er det mange historiske navn. Austs bøker har handling rundt 1700, mens Sansom skriver fra 1540-tallet.

Av enkeltstående bøker kan nevnes Rory Clements Martyr fra England ca 1580. Er du bibliotekbruker er Ellis Peters bøker om den engelske 1100-talls munken Broder Cadfael en gullgruve.

Andre Bjerkes 4 strålende krimbøker fra 1940-åra er mer gamle enn historiske, men er også stort sett lette å få kjøpt. Ønsker du hint om mer av den sorten, er det masse å ta av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mine tips for historisk krim er Kurt Aust og C J Sansom. Begge disse har flere bøker med sine "helter" - begge har et detektivpar som kommer opp i store utfordringer. Sansom har lagt inn mange historiske personer i sine bøker, mens i Aust sine er det mer fiktive personer som opptrer. Begge skriver godt, og har gode plott etter min mending. Jeg vil også gjerne ha tips om andre som skriver gode historiske krim...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

André Bjerke, Agatha Christie, Stieg Larsson, Jo Nesbø, Minette Walters.

Disse er mine krimfarvoritter så langt. Men de har du kanskje lest også da =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest noen av dem, men ikke Minette Walters, det var et supert tips :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke så inni krim fordi jeg ikke liker sjangeren så godt, men har nå likevel lest to dette året som jeg likte godt. Stig Sæterbakkens 'Usynlige hender' og Jens Lapidus 'Cash.'

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp lest "Der roser aldri dør"av Gunnar Staalesen.Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker bøkene til Henning Mankell veldig godt. Nå leser jeg for første gang Mo Hayder (Tokyo), men er kommet såpass kort at det er vanskelig å si hva jeg synes...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt Unni Lindell sine krimbøker. Har hørt om flere som ikke liker disse fordi hun forteller mye om etterforskerens privatliv, men jeg synes bare dette er med på å gjøre historien mer levende. Liza Marklund og Camilla Lackberg har også mange gode bøker. Generelt liker jeg veldig godt nordisk krim, det kan ofte være lettere å leve seg inn i disse bøkene siden man har vært på stedene som omtales og personene i bøkene har et liv som er tilnærmet likt vårt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jeg helt enig med deg i! Har lest de fleste nordiske krimforfatterne, og det er som du sier veldig lett å leve seginn i bøkene! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har sett på ”har lest”-lista di, og ser at du likar skandinavisk seriekrim. Basert på dette, anbefalar eg dei relativt ukjende norske krimseriane til Rune Timberlid (Rolf Randen), Jorun Thørring (Orla Os), Monka Kristensen (Knut Fjeld), Jørgen Jæger (Ole Vik) og Kjell Ola Dahl (Gunnarstranda). Dessutan vil eg anbefale Minnesota-trilogien av Vidar Sundstøl.

Dei svenske forfatterpara Roslund & Hellström og Hjorth & Rosenfeldt er verdt å sjekka ut. Er elles glad i Håkan Nesser sine seriar om Van Veeteren (10 bøker) og Barbarotti (4 bøker hittil, planlagt 5)

Krim er så mangt, - det er mange "stilartar":
Er du ute etter klassisk engelsk "Agatha Christie-liknande" krim, bør du lese PD James sine bøker. (Og Dame Agatha sjølv også, naturlegvis). Er du ute etter "splatter-krim", kan Chelsea Cain og Mo Hayder anbefalast. Er du ute etter eldre krim, vil eg anbefale "Sort messe" av John Dickson Carr og "Jernvognen" av Stein Riverton. Er du ute etter ny krim med mystikk og historisk touch, bør du lese Tom Egeland sin serie om og med Bjørn Beltø.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fred Vargas -fransk krim. Helten -Adamsberg løser de mest bisarre mysterier. Jussi Adler Olsen - bestialske saker. og fiffige løsninger. Begge disse forfatterne har i tillegg en humoristisk grunntone.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest Adler-Olsen, og de er knall bra! Men Fred Vargas har jeg ikke prøvd meg på! Takk :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er liker mange egentlig, A. Christie og E. George som nevnt før, men også Sue Grafton og Sarah Paretsky.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

G.K. Chestertons historier om presten og mesterhjernen Father Brown. Jeg leser ikke så mye krim lenger, og dette er definitivt gammeldags krim - skikkelig underholdende sådan. Kriminalmysteriene spenner fra drap til tyverier, og Father Brown løser "umulige" krimgåter ved hjelp av en sylskarp logikk. Det hører med til historien(e) at den lille presten ofte - som oftest - blir undervurdert av sine omgivelser, så her har vi muligens en liten inspirasjonskilde for Agatha Christies Miss Marple og Hercule Poirot?

Dette er "kose-krim" jeg aldri blir lei av - Father Brown fortjener en renessanse! Han bør være mulig å få tak i - både på biblioteker og i bokhandler. (Og så er det velsignet lite blod og gørr i disse bøkene - jeg er vel like gammeldags som Father Brown-historiene på det punkt, antar jeg.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så godt skrevet! Å ble jeg skikkelig nysgjerrig på denne forfatteren :-) All ære til deg! Jeg jobber på bibliotek selv, så da skal dette sjekkes opp imorra ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så morsomt - da ønsker jeg lykke til med skattejakten! (Du jobber jo rett og slett i skattekisten, jo. Lucky you.) :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hi hi, ja jeg har den store drømmejobben for en boknerd som meg :-) Jeg skal grave imorgen, gleder meg stoooort!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser nesten ikke krim så utvalget jeg velger i fra er ikke så stort. Sier likevel Et lite drap i Lisboa av Robert Wilson, fordi den syntes jeg var knallgod. Også har jeg kost meg til påske de 2 siste årene med Lahlum sine to første. Skal kose meg med de to siste også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et lite drap i Lisboa er blant de beste krimmene jeg har lest. + "En helt annen historie" av Håkan Nesser

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her finner du mange gode tips.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg likar veldig godt PD James sine bøker om Adam Dalgliesh. Skikkeleg britisk krim! Fekk også sansen for Jussi Adler Olsen sine bøker om avdeling Q, gler meg til å lese fleire bøker frå den kanten. Bøkene om Harry Hole (Jo Nesbø) er og veldig bra, men eg fekk litt overdose av forfylla, desillusjonert politimann då eg las dei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker veldig godt engelsk krim - Elizabeth George og gode gamle Agatha Christie er favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elizabeth George burde eg nok prøve meg på. Trur eg har lese ei av bøkene hennar, om Lynley og Havers, men eg hugsar ikkje kva for ei. Agatha Christie har eg og lese mange av, men det er begynt å bli lenge sidan. Hugsar framleis kor redd eg var då eg las "10 små negerbarn" som tenåring.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

leste også 10 små negerbarn som tenåring. Glemmer det aldri. En krypende redsel...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er kjempe enig med deg ang Nesbø sine bøker... Det tar litt for mye av! Har blitt helt hekta på Adler-Olsen sine bøker, og leser nå Kristina Ohlsson sine bok nummer 2. Kan også anbefales :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristina Ohlsson har eg ikkje høyrt om eingang! Kjekt med tips til nye forfattarar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det som er bra med dette forumet; dele tips og egne leseropplevelser ;-) Kjempe fint synes jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Einig! Har fått mange gode lesetips etter at eg meldte meg inn her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle bøkene om Harry Hole, fra bok nr1, av Jo Nesbø. Bøkene til Unni Lindell, med blant annet Cato Isaksen. Karin Fossum med Konrad Seier, og bøkene til Johan Theorin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ann Cleeves - som jeg har anbefalt mange ganger i andre tråder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min favoritt er Ken Follett.

Mulig du vil si at hans bøker ikke kan kalles krim
men spenning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kaller Follet spenning, men er enig i at han er knakende god. Både Nålen og Rebecca-koden er spenning i særklasse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaKirsten LundHarald KTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergPiippokattaMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeter