Jeg hadde hørt så mye negativt om denne boka at jeg ikke kjøpte den da den kom ut. Men nå var den på sommersalg i bokklubben og jeg syntes jeg måtte gi den et forsøk. Positivt overrasket er vel det rette ordet å bruke her siden jeg likte boka veldig godt. Selv om jeg er født 5 år etter handlingen i boka vekker den mange og koselige barndomsminner. Synes det er gode beskrivelser av husholdningsprodukter og hygieneartikler i boka, og for meg ble dette en svipptur tilbake til barndommens lukter og lyder. Mange mener at noe av det negative med boka er oppramsing av merkevarenavn og den inngående forklaring av husarbeid - for meg er det faktisk en viktig og veldig bra bestanddel i romanen. Personskildringene er meget gode, og det skal ikke så mye til før man senser hvor skoen trykker i den enkelte leilighet.. Boka har en litt åpen slutt så jeg kunne godt tenkt meg en fortsettelse. Får vi ikke det er det bare å lage sin egen :) En klar femmer med pluss bak....

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg kjøpte heller ikke denne boka før den kom på salg i bokklubben, og leste den i går. Jeg også har hørt noen synspunkter om at det ble for mye utbrodering av vaskemetodikk, men syns at Ragde klarte å balansere historiene på en fin måte mellom alle vaskebøttene. Jeg humret flere ganger. Tenk seg til at fru Åsen ikke får vaske hele oppgangen, hun som har så godt vaskevann:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja jeg var også "sent ute" med denne boken. Kjøpte den da den var nokså billig, og angrer ikke. Jeg er født i 1965 og husker vel ikke så mye. Helt til jeg leste boken , og det dukket opp masse minner. Minner om foreldre, tanter , onkler , naboer etc. Minner som er tapt , dukket opp igjen. Vemodig , trist og bitte litt vakkert. jeg likte boka , så absolutt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var også litt avventende og kjøpte den sent på sommeren, men koste meg tvers igjennom hele boka. Anne B.Ragde har en evne til å male bildene så tidsriktige at du ser for deg respateksbordet og kjenner lukten av nyrepai. Jeg kjente igjen nysgjerrigheten og måten å tenke på, og priste meg lykkelig over at jeg slipper å være hjemmeværende kone på 50-tallet :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hmmm, høres ut til at jeg må gi den en sjanse jeg også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe Solbergritaoline