Jeg opplevde denne boka kjedelig, totalt uinteressant. Til og med under lesningen av de mange actionfylte episodene kjedet jeg meg. Samtidig sitter jeg igjen med en følelse av at jeg kanskje ikke yter boka full rettferdighet. Det er opplagt at boka er skrevet som en parodi på en type spenningslitteratur og spenningsfilm. Personlig har jeg ingen erfaring med slike bøker eller filmer. For eksempel har jeg aldri sett noen film av typen Jurrasic Park. Så er spørsmålet: Er det en forutsetning? Hadde jeg oppfattet parodien på en annen måte dersom jeg hadde hatt kjennskap til sjangeren?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg vil nok si at det er en forutsetning for å like denne boken. Såvidt jeg husker er den stappfull av referanser til både Jurrasic Park og andre mer post apokalyptisk filmer/bøker. Personlig så liker jeg hvordan Nærum klarer å blande populærkultur og politikk. Han hadde vel sagt at denne boke var skrevet etter hans verste mareritt og derfor var Siw Jensen statsminister i denne boken.

Synes også parodien på Stordalen var artig.

Alt i alt mener jeg at dette er en av de beste bøkene Nærum har skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, du har sikkert rett. Som ikke-kjenner av sjangeren virket dette i første omgang på meg som et makkverk. Samtidig pleier jeg jo å like det som Knut Nærum skriver. Så her var det tydelig noe som skurret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde Mjelva