En overraskende perle! Jeg likte denne boka veldig godt - fengende skrivestil, fargerike karakterer og treffende miljøskildringer gjorde sitt til at den ble lest i rekordfart. Jeg likte veldig godt at den består av "bittesmå kapitler", nesten øyeblikksbilder i menneskeliv, sett fra forskjellige vinkler - det ga variasjon og flere sider av en situasjon blir belyst på en upretensiøs måte. "Betraktninger" som ofte kommer først i et "kapittel" er uten klisjeer, og treffer ofte en spiker på hodet - nesten så jeg må skrive ned eller understreke sitater! Sist men ikke minst må nevnes en nerve som går gjennom hele boka og som gir medfølelse og bidrar til innlevelse i livene til taterne, som har måttet tåle mye på grunn av sin kultur. Bør leses!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Noen tanker omtrent halvveis i første bind av denne triologien om taterfolket eller «de reisende».

Noe av det som så langt imponerer meg mest, er hvordan Britt Karin Larsen får frem møtet mellom to ulike folk og kulturer – de fastboende bøndene og de omreisende taterne. Her finnes fordommer, forakt og frykt for det ukjente på begge sider. Og vi forstår dem. Bøndenes beskyldinger mot og nedrakking på taterne. Taternes arroganse og latterliggjøring av dem som er bundet til jorden.

Larsen idylliserer på ingen måte taterne, deres liv og væremåte. Snarere tvert i mot, som leser blir jeg sittende med mange spørsmål – stjeler de et barn, bedrar de kundene sine, kan man stole på en tater. Og selvfølgelig er ikke bildet svart-hvitt. Larsens skikkelser, både tatere og bønder, er mennesker med sterke og svake sider, godhet og raushet, angst og sinne. Så levende og troverdige. Etter som boken skrider frem, får jeg en stadig større forståelse for taterfolket, blir mer og mer glad i familiene.

Britt Karin Larsen skriver godt, innsiktsfullt og billedskapende. Boken er nærmest skrevet som små skisser av mange ulike menneskers liv, skisser som til sammen skaper et større bilde. Dette er en bok etter min smak.

Siden det bakerst finnes en oversikt over de sentrale reisefølgene, tenkte jeg at det var unødvendig å notere underveis. Nå har jeg bladd igjennom og notert litt om hver av bondefamiliene. Det er såpass mange personer og familier her at jeg vil anbefale det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk for at du minnet meg om denne boken som foreløpig har stått ulest i hyllen min, - du gjorde den enda mer fristende:) - For jeg har jo vært så fristet av den at jeg har kjøpt den en gang, men det er dette med tid og prioriteringer, nå skal den få rykke opp på ventelisten;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Ellen! Denne fikk jeg virkelig lyst til å kikke nærmere på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen