Jeg skulle så veldig gjerne vite lite om hvordan dere plasserer bøkene deres i den fysiske bokhylla i heimen. Har tenkt å ommøblere bøkene mine, og nå trenger jeg ideer til hvordan. Syns nemlig mine bokhyller er litt kjedelige. Til nå har jeg ordnet bøkene mine alfabetisk, i et rom har jeg norske forfattere, i et annet utenlandske. Etter emner blir vanskelig syns jeg, men det må da finne andre muligheter. Hva gjør dere?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 18 svar.

[ Slettet av bruker ]

Kan du ikke bare slenge de tilfeldig inn et eller annet sted da? ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, men jeg syns jo det er kjempegøy med systemer, vet bare ikke helt hvordan. Slenge er ikke helt min stil, heller ikke farger. Men har fått noen ideer nå, slenge var nok dessverre den dårligste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke krakilsk når det gjelder å alfabetisere, men er sær på systemene likevel, for jeg fargekoder (som mange andre).

Ikke helt konsekvent, for jeg synes det er fint når det bryter. Men det viktigste for meg er at det pynter rommet (er det lov å si at bøker er fin pynt uten å være jålete? Jeg synes det). Siden jeg har små bokhyller spredt i hele stua, blir det fargeklatter som lager stemning, det liker jeg.

Dessuten klarer jeg ikke alltid å se én bok jeg synes er middels dårlig, sammen med et knippe fantastiske, kun fordi de alle er lilla. Så det blir noen unntak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke så mange bøker til å fylle en hel bokhylle, men kunne godt tenke meg å prøve ut å sortere etter farger når jeg komme dit. Jeg husker ofter bøkene jeg har lest, etter hvordan fargen var, så det er vel yppelig for meg. for øyeblikket har jeg bare små hyller her og der med bøker, og har en hylle hvor jeg setter bøkene jeg vil lese først. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er usikker på det med fargekoder, men er helt enig i at bøker er fin pynt. De er jo en viktig del av interiøret, den viktigste spør du meg! Høres hyggelig ut med mange små bokhyller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ja, jeg finner alt de bøkene jeg leter etter! Kanskje jeg har god visuell (farge-)husk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at det enkle er ofte det beste. Jeg har sortert mine innbundne bøker alfabetisk i en egen hylle...pocketer i alfabetisk rekkefølge i en annen hylla, tegneserier for seg selv, og faglitteraturen er inndelt i emner i en annen hylle.. Det er mange hyller hjemme hos meg, til min samboers store fortvilelse.. Men jeg klarer ikke kvitte meg med noen! Bøkene mine er hellige...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hos meg er det fullt kaos. Da vi flytta inn her, hadde jeg en hel hylle (altså en hel billyreol) med faktabøker, en med kokebøker og to med generelle romaner. Men så begynte denne boksamlingen min å vokse i rekordfart og vips ble de hyllene jeg hadde satt av til bøker stapp fulle. Så jeg kjøpte to nye hyller fra Ikea, og i dem står faktabøker og romaner om hverandre hulter til bulter. Men på et merkelig vis så finner jeg fram til det jeg skal, så jeg har tydeligvis system i rotet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Innbundet i egne hyller, der det går på størrelser. De høyeste og tykkeste ytterst og mindre og mindre innover. Og flere bøker fra samme forfatter, står sammen. Pocket står først i serier og så et salig virrvarr men så like i størrelse som mulig. Men siden hylla er full, så ligger det en god del bøker oppå de andre. Og så har jeg en hylle for humorbøker og en hylle for hestebøker (den er stappfull av store praktbøker, så der må de fleste ligge oppå hverandre og noen er stappa inn bak)

Og på soverommet har jeg en liten bokhylle, som er full, så oppå denne ligger alle to-read bøkene mine. Her er det to høye stabler, som har blitt til etter hvert som bøkene er kommet i hus. Ergo er disse stablene ganske usikra og står i fare for å falle i hue på meg om natta. Jeg liker å leve farlig og kaotisk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bøkene alfabetisk etter forfatter (bøker av samme forfatter står kronologisk), med noen unntak. Lengre serier skrevet av forskjellige forfattere står samlet (f.eks. DragonLance, Forgotten Realms, Warhammer)og kronologisk innad, og tegneseriebøker står etter forlag (Marvel, Dark Horse, IDW, Image etc.) og så alfabetisk innad. Manga og Disney-pocket (Donald Pocket, Skrue Pocket, Mikke Krim etc.) står i en egen bokhylle, håndlaget av min far for å passe til dem. Veldig store bøker, som f.eks. Don Rosa Samlede Verk, Library Editions av Hellboy og Lewis Carrols complete works, står alfabetisk for seg selv på en egen hylle da de ikke får plass blant de andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke allverdens systematisk, og det kommer av at jeg får krampa og raser over pedanteri hvis ting er for flott og nøye på hjemmebane... På biblioteket blir jeg gruelig ergerlig hvis noe ikke står på nummerplass!

Jeg setter bøker som hører sammen, enten ved at de er serie, eller av samme forfatter, på samme hylle, siden gruppert etter hvilke "feelen" sier hører sammen, og dette er uten logikk... Det kan være ganske distanserte assosiasjoner som gjør denne sorteringa. Så bestemmer størrelsen. Av og til setter jeg bøker sammen fordi de passer utseendemessig, at de ser morsomme ut sammen, eller jeg kan lage en uregelmessig stabel av noe. Men jeg blander pocket og innbundet veeeldig sjelden.

Bøkene mine både står og ligger, for å utnytte plassen under taket maksimalt. Noen egner seg som "stopper" på hjørner. Hvorfor ikke prøve deg frem? Trekk x hundre bøker ut på et stort bord og føl deg frem med hvilke du liker sammen? Kjappere enn å løpe "hyllimellom"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ganske morsomt hvordan du plasserer bøker. Usystematisk, sier du, men du har jo faktisk et system. Det sies at alle har et system i bokhyllene sine, selv om ikke andre alltid klarer å finne ut av det. og det er vel nettopp et slikt system du har. At bøker skal se morsomme ut sammen, har jeg ikke tenkt på, men det er en god ide. Har fått noen gode ideer av deg, syns jeg. Skal bli gøy å tenke kreativt i bokhylla mi!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig om det gir deg noe... Kan være gøy åleke med titler, akkurat som å sette sammen en cd med "Send me an Angel" og "Crash! Boom! Bang!" etter hverandre...

Eller hva med Bokhandleren i Kabul med Det svakeste ledd ved siden av, for eksempel? Åsne Seierstad kom jo vitterlig ikke heldig ut der...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I mitt bokhyllesystem er bøkene først delt inn etter innbundet,pocket og seriebøker. Deretter er pocket og innbundne bøker sortert etter forfatterens etternavn. Ved flere bøker av samme forfatter sorteres bøkene alfabetisk etter bøkenes tittel. Sistnevnte gjelder dog ikke bøker som er en slags fortsettelse av hverandre, f.eks. krimbøker av Nesbø og Lindell, der sorteres bøkene etter kronologisk rekkefølge. I hyllen med seriebøker samles serie for serie alfabetisk og bøkene innenfor hver serie står i kronologisk rekkefølge. Jobbet tidligere i bokhandel, så ble litt preget av systemet vi hadde der :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres jo svært logisk ut, men kanskje ikke så spennende. Men absolutt brukbart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en hylle med mine yndlinger , de jeg har gitt terningkast 6. En hylle med kun norske forfattere, en med klassikere, en dansk , en svensk og en annen "utenlandsk." Høres skikkelig rotete ut men jeg har system, i rotet.... Jeg koser meg når jeg ser " feelgood hylla " og de andre hyllene vokser . Jeg ser av hyllene hvem jeg nok liker best, den fylles raskere opp. Utenlands hylla henger etter nå, jeg har nok lest utrolig mange bøker av norske , svenske og danske forfattere det siste året. Ellers pusler jeg mye rundt hyllene mine ( min mann synes nok dette er noget rart men sier ingenting, jeg bare ser det på hans lille rynke mitt i panna!!! Med å pusle mener jeg; der hvor det står feelgoodbøker ,bøker som får meg til å virkelig føle , der ligger det gjerne en bitte liten sten med et sitat som passer til disse bøkene, ett lite hjerte , en marmor engel etc. Bøker som handler om sorg, sykdom , håp, der ligger det en gyllen sten med sitat om håp . Gamle klassikere har et lite gammel skilt . Ellers har alle hyllene mine glassdører, slik at de ikke samler for mye støv. Jeg passer godt på " vennene mine"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det med en hylle med yndlingsbøker høres ikke dumt ut. Og med de små tingene som minner om bøkene. Fikk litt å tenke på nå. Takk for ideer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LilleviHarald KIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleKirsten LundBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine Sundal