Boka kom ut i 1934 i Frankrike og ble øyeblikkelig forbudt i USA og Storbritania. Årsaken var den tids sensurlover pga den direkte skildring av de sexuelle forhold i boka.
Det er en ganske saftig språkbruk og beskrivelser i boka.
I etterordet står det at i 1959 opphevet Høyesterett dommen, men forbudet mot boka ble opprettholdt. Miller selv hadde særlige grunner til å følge den norske rettssaken for hans litterære forbilde var Knut Hamsun.

Er det en god bok? Her er jeg i tvil, men
artig var det og lese ei slik saftig bok som ble skrevet for så lenge siden. Om livet til de unge amerikanske mennene i Paris, utsultede, fattige, drikkfeldige, syke og deres evige jakt på jenter.
Språket er så direkte at jeg kan forstå den ble fanget av sensuren.
Et rått og usminket liv, som ingen skulle vite eksisterte, men alle visste, selv de kondisjonerte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Er dette fra første verdenskrig?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han skrev boka da han bodde i Paris i 1930 årene, han bodde der i 10 år. Så du kan si det er en mellomkrigsbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente Nogva