Trodde jeg skulle lese for første trinn, men det viste seg at det var femte trinn jeg skulle til... Hjernen er i feriemodus, så nå frir jeg til dere; jeg er ute etter en god skildring av spising...gjerne noe som virkelig gjør en sulten... Noen med et godt tips? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Om ikke annet så spiser de jo stadig i Harry Potter bøkene, men det er jo ikke hovedtema da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jan Kjærstads Vaffelhjertene gjør at du får skikkelig lyst på vafler, men er først og fremst en herlig skildring av barn på oppdagelsesferd til alle de ulike menneskene som bor i en drabantbyblokk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har et par bøker til som handler om å spise, om enn ikke om delikate måltider: Roald Dahl: "SVK", hvor kjempene fanger og spiser små barn, og "Georgs magiske medisin" av samme forfatter hvor Georg lager et fantastisk måltid til sin sure bestemor med påfølgende relativt stooore problemer..... Ser ut som Roald Dahl er min favorittspiseforfatter, men vi har jo også "Mio min Mio", hvor Mio og Jum Jum spiser brødet som stiller sult og drikker vannet som stiller tørst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Babettes gjestebud av Karen Blixen må være den ultimate skildringen av et måltid! Men neppe noe for 10-åringer....
Også jeg er usikker på hva du er ute etter. Kan du konkretisere litt mer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det gikk sikkert litt fort i svingene når jeg la ut denne her; Jeg troor det jeg vil ha er noen sånne gode skildringer av måltider hvor det sosiale ved mat kommer frem, men også skildringer av smak...For å være ekstra ekstra vanskelig ønsker jeg meg litt sånn "bondekost", men dette ville i tilfelle bare vært en bonus! Det finnes jo masse inngående beskrivelser av tilberedelse og spising av gode måltider i mye voksenlitteratur, men nå er det altså 10-åringer jeg skal lese for. SVK og Mio min Mio er for så vidt gode forslag det ;)

Synes liksom jeg leste mange sånne bøker i gamle dager, med beskrivelser av utflukter med mat, saft som smakte som konsentrert sommer eller lignende.... Ble noen noe klokere på hva jeg ville med dette? :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spising? Tror ikke det er mange barnebøker med det temaet. Rødhette - et godt måltid? ;-) Eller Tre små griser. (Tulla) Men hva med "Danny og den store fasanjakten" av Roald Dahl. Fantastisk bok som passer bra for 5. klasse. Og der er det i alle fall innslag av mat.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Roald Dahls Danny og den store fasanjakten har en epistel der Dannys far har brukket benet/skadet seg under krypjakt. Doktoren må komme til husvogna, og hans kone har omsorg for Danny og sender en nydelig pai til ham. Fin sekvens.

Rent umiddelbart tenkte jeg på min egen 10-åring og hva hun ville svart dersom hun ble spurt om måltid i bøker. Men hun er hekta på Twilight og ville helt sikkert beskrevet en vampyrs jakt på blod og påfølgende spising. Og det egner seg kanskje ikke like godt. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen som kommer på no?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enten Roald Dahl eller Patricia Highsmith har skrevet en novelle om en liten ensom gutt som blir glad i en skilpadde som mor har tatt med hjem for å lage suppe. Så er det en annen novelle hvor drapsvåpnet blir spist. Begge to er nokså makabre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skildring av spising? Er ikke helt sikker på hva du mener.. Men jeg blir ihvertfall alltid sulten når jeg leser Hobbiten!:) Blir sulten bare av å tenke på den...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T