Åh....fantastisk. For en by dette må være! Tusen takk for tips. Nå er jeg mer sikker enn noen gang, MÅ helt sikkert utvide med en tur til, eller to etterhvert. Gleder meg stort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg skal definitivt tilbake, jeg legger nok ferien dit også neste år... Totalt forelsket i den byen!!

Har dratt nytte av Gyldendals Topp 10 Reiseguider: Budapest, men uttaleguiden bakerst var helt på jordet. Alt uttales rett fram, med trykk på første og tredje stavelse hvis ikke apostrofer forteller noe annet, og det finnes ingen diftonger. Mange ungarere snakker engelsk, de er bare en smule sjenerte for å snakke det, så de tør opp når turister forsøker seg på ungarsk. Selv er jeg forutinntatt mot jøder og jødedom, så de plassene har jeg holdt meg langt unna... Széchenyibadet ligger forøvrig i byparken som tidligere nevnt, mange hoteller tilbyr billig spa-pakke til dette badet. Ta blå metrolinje (M3) nordover til Szechenyi fürdö, nest siste stopp på Mexikói-retningen. Utgangen er 200 meter fra badet. Badene på Hotel Gellért er også mye besøkt. Ta med eget håndkle (eller hotellhåndkleet). Av kirker er St Mattias (ved Kongepalasset i Vár) i Tábandistriktet verdt å se, kanskje med orgelkonsert (Ungarns beste kirkeorgel) under messen på søndag. Husk å dekke skuldrene i katolske kirker... Endel turister gjør det ikke, men jeg vet lokale folk setter pris på respekten. I Tában er det mulig å bruke en hel dag uten å kjede seg. Ta taubanen opp fra bak Hotel Gellért (ikke inkl i kollektivbillettene) og gå ned igjen i restaurantstrøket på nordsiden av høyden, der er det mange bra spisesteder! Margit-sziget (Margitøya) er ganske lang og severdighetene spredd utover, men langs denne så og si trafikkfrie parken går blå bybuss nr 26. Jeg tok denne fra Árpád hid på Váci út og gikk hele øya på langs. Vanlig trafikk finnes ikke, men det finnes elektriske biler (kan leies i sørenden ved Margit-brua, den med vinkel på), sykler (kan også leies), hestevogner - og denne ene bussruta.

Når det gjelder shopping er det dyrest der de forventer at turistene beveger seg omkring og ikke særlig mye billigere enn Sverige. Ut fra sentrum finnes billigere steder, se etter hvor ungarere drar... Stort kjøpesenter ett eller annet sted i nærheten av Astoria, husker ikke hva det heter, dessverre... Tror det var like ved en av de mange togstasjonene.

Mat: Gå gjerne for biff, poteter, grønnsaker og lokal vin. Ypperlig kvalitet!! Kunne selvfølgelig ikke dy meg annet enn at jeg måtte teste typisk ungarsk mat også. Mye løk og paprika og særegne sauser.

Husk for all del kamera, paraply i tilfelle styrtskurer (vannet kommer helst ned på denne måten i Ungarn om sommeren), godt fottøy (sandaler eller noe annet som ikke gnager) og resten er bare smiiiiil!! ;) Noen advarer mot lommetyver, men jeg været ingen slike situasjoner... Tror det er mest der det er mange turister.

Følgende på ønskelista for neste besøk: Rondella Borozó rstaurant, messe i Matthiaskirken, Ungarns nasjonalmuseum, Parliamentet (Europas største), Ungarns nasjonalgalleri, Militærhistorisk museum og Etnografisk museum. Neste sommer vil jeg være der i to uker, minst... Ja, det blir en prioriteringssak med få dager...

Ønsker dere en riktig hyggelig tur!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er informasjon om Budapest langt utover hva jeg forventet, Wolfcat. Maken til velvilje og engasjement skal man lete lenge etter, og attpåtil på en bokside. Jeg er så utrolig takknemlig for det du har lagt ned i svarene dine. Det er ikke vanskelig å se at du er glødende opptatt av byen og landet. Og det som er ekstra morsomt er at du gir oss så mye tilleggsinfo utover de stedene du foreslår, og nettopp det vil bidra til å gjøre vårt besøk i Budapest så mye enklere. Mannen min er like imponert og takker masse. Vi gleder oss mer og mer til turen. Fortsatt god helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, bare hyggelig, det Brit, er nok ekstra velvillig ettersom jeg har møtt deg på treffet, og morsomt er det at noen i bekjentskapskretsen her skal nettopp dit hvor jeg likte meg så godt selv... Nyt turen, dere!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimEli HagelundNinaGunillaTore OlsenTove Obrestad WøienEster SReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenKirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumTove