Jeg ønsker å åpne tilværelsen min for mer asiatisk litteratur, aller helst klassiske verker som kanskje ikke har fått den oppmerksomheten de fortjener her. Lyrikk, personlige beretninger,eldre tradisjonelle historier, det meste skjønnlitterært er av interesse.

Jeg har en forkjærlighet for Korea, men synes det er spennende å kunne få innblikk i andre nasjoner som jeg vet mindre om også.

Jeg håper noen her har noe å anbefale! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 27 svar.

[ Slettet av bruker ]

Anuradha Roy - Et landskap av umulige lengsler - likte jeg godt. En rolig bok, men syntes den ga et godt innblikk i hvordan det kan være å vokse opp i India.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sjeldent at man kommer borti oversatt (og god) arabisk samtidslitteratur. Jeg anbefaler deg denne antologien her. Antologien består av dikt og noveller: http://www.amazon.com/The-Literature-Modern-Arabia-Anthology/dp/0292746628

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tenk om et vanlig menneske som meg hadde rukket å lære seg alle språkene i hele verden, og hatt fri tilgang til alt! Det hadde vært fantastisk og forferdelig(fordi det hadde vært så vanskelig å velge). Jeg vet egentlig at man ikke blir klokere av å prøve å sluke alt som er sagt og skrevet over alt, less is more ofte, men nysgjerrigheten og trangen til å måtte lese alt som noensinne har eksistert ulmer i bakgrunnen uansett.

Har lagt til antologien på ønskelisten min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt første bekjentskap med Asia i litteraturen var gjennom Pearl S Buck, datter av misjonærer og oppvokst i Kina. Husker ikke tittelen og kan ikke finne den i registrene her.

En annen god bok som føltes realistisk (men akk, den er rent skjønnlitterær) er Geisha av Arthur Golden. Fikk den av ei venninne, og det var eneste grunn til at jeg leste den. Den er imidlertid en av de mest behagelige overraskelsene jeg har fått de siste ti årene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elvas datter av Ying Hong (Kina)

Bak den røde lykten av Su Tong (Kina)

Tapte generasjoner av Abdullah Hussein (Pakistan)

Den motvillige fundamentalist av Mohsin Hamid (Pakistan)

Om du kunne tenke deg å lese en reiseskildring kan jeg anbefale Den store togbasaren - Reiser i Asia av Paul Theroux

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at jeg leste Svikets sommer så har alt av Ying Hong stått på ønskelisten min! Det er en fin og intens bok om det å være ung og levende under studentopprør. Elvas datter skal jeg definitivt få lest:)

Jeg likte egentlig alle anbefalingene dine(kanskje mest skeptisk til reiseskildringen, men det kommer av formen), spesielt Tapte generasjoner, som er akkurat en sånn type bok som jeg ikke visste om men håpet på å finne ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Xinran. Kinesisk journalist og forfatter, nå bosatt i UK. Virkelig verdt å lese!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Himmelgraven ser interessant ut:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En terningkast 6-bok ;) Gled deg!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du er åpen for mer enn skjønnlitterære bøker har Torbjørn Færøvik skrevet en fantastisk reiseskildring fra India som heter India, stevnemøte med skjebnen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener å huske at han også har skrevet noe fra Korea, som jeg har lyst å lese:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer Mørkets rike, reportasje fra nord-Korea og mange flere bøker fra Asia fant flere bøker på bloggen hans her http://blog.kinaforum.com/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å nevne noen:

Markandaya, Nectar in a sieve

Mistry, Balansekunst

Dai Sijie, Balszac og den lille kinesiske syersken

Dette er bøker jeg liker godt innenfor asiatisk litteratur. Om du ikke har lest noe av Haruki Murakami så ville jeg gitt det en sjanse også. Kan nok ikke akkurat kalles klassisk asiatisk, mer fabulerende i en rar verden, men veldig bra. Kafka på stranden er kanskje bra å starte med her? Ellers har jeg en bokhylle med Asia som tittel, der endel av det jeg har lest med Asia som tema/asiatiske forfattere ligger, du kan jo ta en titt.
Følger denne diskusjonen med spenning, jeg er utrolig glad i asiatisk litteratur, kanskje jeg får noen nye tips?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest Norwegian Woods og 1Q84 av Murakami:) Den siste likte jeg veldig godt! Norwegian Woods var jeg mer sånn halvbegeistret over, men kommer nok til å lese mer av ham etter å ha funnet 1Q84, selv om jeg er redd for å bli skuffet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Norwegian wood er heller ikke en av mine favoritter. Det er mange av de andre bøkene til Haruki Murakami som er mer like 1Q84. Sauejakten er kanskje en du burde lese, jeg hadde vanskelig for å legge den fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres lovende ut. Kanskje jeg rett og slett begynte med feil bok da :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Please Look After Mom", av Kyung-Sook Shin (Sør-Korea) ble utgitt i 2009. Boken er grei og lettlest - og ble fort en bestselger i flere land.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne har jeg allerede lest. Jeg synes den var helt midt på treet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Malaysia : "Time for a tiger" av Anthony Burgess Forfatteren hadde 'lang fartstid' i Malaya som det hette før 1957. - Indonesia : Pramoedya Ananta Toer "This earth of mankind", "Child of all nations", "Footsteps", og "House of glass". Den første skal finnes i norsk oversettelse. Bøkene følger hovedpersonene fra ca. 100 år siden og videre. Jeg har bare lest den indonesiske versjonen av den første boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en ganske lang liste asiatiske forfattere sortert etter land på bloggen min, med linker til anmeldelser av de jeg har lest. Ellers har jeg et par lister her også: Asiatisk litteratur og Japanske forfattere. Kanskje du finner noe spennende her... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du kunne tenke deg å lese noe fra Myanmar, så kan jeg anbefale "Twilight Over Burma" av Inge Sargent og "Little Daughter" av Zoya Phan. To personlige beretninger som gjør inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det første jeg måtte gjøre var å finne ut hvor/hva Myanmar var;) Jeg synes disse ser spennende ut, særlig den siste:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Myanmar er vel mer kjent under navnet Burma i vesten:) Det er to veldig spennende bøker, men hvis du skal lese bare en av dem så burde du lese "Little Daughter":) En annen personlig beretning fra Myanmar som jeg såvidt har begynt på selv er "From the Land of Green Ghosts" av Pascal Khoo Thwe. Veldig interessant og spennende bok dette også.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nokre bøker frå mi bokhylle som kan vere verdt å bruke litt tid på:
KINA - "Maleren fra Shanghai" av JF Epstein, "Tjenestetid" av Ha Jin,"Ville Svaner" av Jung Chang
BURMA - "Glasslottet" av Amitav Ghosh,
INDIA - "Et hav av valmuer" av Amitav Ghosh,og "Balansekunst" av Rohinton Mistry.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lurer litt på hvordan jeg kan ha oversett Glasslottet. Den må jeg lese! Takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har sett på disse bøkene, og lagt til noen på ønskelisten(Tjenestetid + de to av Amitav Gosh). Ville svaner påbegynte jeg en dag på biblioteket på skolen, men ga opp... Kanskje den får en sjanse igjen en gang:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn Sturød