Dette er en utrolig søk og tåpelig historie om en ung pike som er på søken etter seg selv. Denne søkenen bringer henne i kontakt med en tåpelig gammel mann som har gått seg vill i en skog, deretter møter hun en annen gammel dame som lærer henne ulike ritualer for å få kontakt mellom den synlig og usynlige verden.

Gradvis gjennom å vandre mellom den forvirrede mannen og damen får den unge piken innsikt i det vesentligste og blir innvidd i universets hemmelighet.

Som altså er "kjærlighet" og helst av den uselviske typen.

Bøker som dette får en litteraturelsker til å ønske å brenne bøker. Denne boken er den første boken jeg vil kaste på bokbålet.

I ettertankens lys forstår jeg at det er to ting denne boken har gitt meg. Det ene er en forståelse av at hvis man velger å ta fantasireiser og guidede fantasier på alvor og velger og tro på alt man kan drømme og fantasere om - ja da ender man opp som vår kjære Martha Louise, sittende i en eng mens englefjær daler ned på en.

Det andre tingen boken har gitt, er desverre en mistanke om at hvis jeg kommer i snakk ned noen og de forteller at de likte "Brida" av Paulo Coelho, da kommer jeg desverre til å mistenke at vedkommende har noen uforløste problemer på en eller annen måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Har ikke lest denne boka men har lest andre bøker som jeg synes ligner faretruende mye på Brida. Befriende med kritiske stemmer til alt som kan oppleves som klam svada. Vi må ikke applaudere alt som skrives om å få kontakt med egen åndelighet og nå en høyere bevissthet, av redsel for å virke helt u-åndelig og ute av stand hverken til å undre seg, drømme eller surrre og virre litt.

Tror det ligger dypt forankret i oss alle at vi lengter etter nære, gode møter. Tror også at vi er helt avhengig av å kjenne mening og sammenheng i livene våre, og i møte med andre.

I den rike del av verden er vi ganske mette og har mye tid til å jakte lykke. Det tragiske, sånn jeg ser det, er at vi nå shopper åndelighet og mening som vi shopper klær, mobiler og nye kjøkken.

Bøker velter over oss, av forfattere som mener de besitter oppskrifter på selveste veien til en høyere bevissthet. Og mange ler godt på veien til banken.

Det er fint når man blir berørt av en bok. Kanskje er det nettopp de bøkene som ikke breier seg med kvasiåndelig tanker som er bøkene som kan gjøre en forskjell for det enkelte søkende menneske.

Bra å tenke sjæl :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag