Var innom Bokmerker.org i dag og ble møtt av spørsmålet over. Og så kom tanken snikende om at man kanskje skulle ha gjort nettopp det...

Sommerværet var totalt fraværende så det gjorde også sitt til at prosjektet virket overkommelig. Hunden ble svært misfornøyd, men resignerte og krøllet seg sammen på sofaen.

Det har jo på ingen måte blitt noen fullstendig oversikt. Tok utgangspunkt i det som faktisk står i bokhyllene rundt meg. Så gjenstår jo alt det man har lånt og lest opp gjennom tidene.. Får heller se hva man kommer på etterhvert.

Apropos "opp igjennom tidene" så ble jo det med barnebøker et dilemma.. Er nok over gjennomsnittet glad i barnebøker og dette er en sjanger jeg både har studert og senere jobbet med. Men, så var det dette med hukommelsen igjen.. For ikke å snakke om at jeg virkelig slukte bøker som barn. Min mor priste seg lykkelig over at vi hadde et lokalt bibliotek innen gangavstand fra der vi bodde! Så ble det jo også medlemskap i ymse bokklubber tilpasset alder. Skolebiblioteket minnes også med varme følelser;). Men, ihvertfall har jeg nå endt opp med å gjøre meg hard og derfor er det kun de store favorittene som fremdeles er å finne i hyllen som har fått bli med nå..

Sjangerplassering er jo alltid et dilemma så det å skulle plassere i bokhyller ble jo litt tricky.. Det ble nå til å gjøre det litt på skjønn og personlig smak, så får vi håpe at ingen setter kaffe'en i halsen;). For i hvilken sjanger skal man liksom plassere La den rette komme inn;)?! Merket mens jeg jobbet med dette at det faktisk er en tendens til at mine største favoritter er nettopp de som går på tvers av sjangere.

Så var altså prosjektet påbegynt. Skal lese-listen er alltid lang som et vondt år, så mere skal det nok bli;).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg loggfører alle leste bøker, tidligere hadde jeg de bare i excel-fil, men så oppdaget jeg de flotte loggbøkene til Moleskin http://store.moleskine.com/no/book-journal.html og begynte å fylle ut disse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har alltid vært glad i å lese, og har vel lest litt sånn i rykk og napp. For vel ti år siden begynte jeg å kjøpe en del bøker på loppis og bokmarkeder. Etterhvert kom jeg hjem med flere bøker jeg hadde fra før. Begynte da å skrive liste over hvilke jeg hadde, og samtidig markerte jeg også hvilke jeg hadde lest. Og det har jeg gjort siden. Har gjort det enkelt, med bare å lage en liste i Word. Når det blir for mange tilføyelser er det bare å printe ut en ny. Jeg har ikke brydd meg med å notere når jeg har lest bøkene.

Og det med bokhyller er jo litt problematisk. De jeg ikke helt klarer å plassere setter jeg inn i hyller etter forfatter ordnet alfabetisk. Så får jeg heller endre på det siden.

Ja, skal lese listen min er nok lengre enn et vondt år. Tror jeg må bli utgammel og vel så det før jeg får lest alle. Og det kommer jo stadig nye til :-) !!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det dukker stadig opp noe nytt ja! Har en evig topp fem der titler rykker opp, inn, ut og ned i høyt tempo;).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag så finner jeg stor tilfredsstillelse i å loggføre bøker med anmeldelse, dato for kjøp, pris, lest, terningkast, osv.

Jeg har både en ordning som jeg putter bakerst i boken, i tillegg til en årsoversikt over bøkene jeg har lest.

Dette er imidlertid nytt av fjoråret. Tilbake i tid husker jeg svært lite av bøker jeg har lest, derfor synes jeg loggføring er både viktig og morsomt.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundedgeofawordsiljehusmorHarald KTone SundlandFarfallePiippokattaLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreIreneleserLilleviAnitaNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt Elin