Det var ikke lite frekt av datteren, jeg har tenkt litt på mora da: Hva var det som fikk henne til å oppsøke deg med disse bøkene, med alt det som ble så vanskelig å forklare, eller unnskylde. Alikevel gjorde hun det. Det ble nesten som en roman i hodet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Damen beskikket sitt bo, fant bøker som ikke tilhørte huset, og leverte bøkene tilbake til eieren. Ingen forklaringer, ingen unnskyldninger, ingen tanker om at "lånet" var svært diskutabelt. Handlingen viser at vi har ulike verdier og normer for hva som er mitt og ditt, rett og galt. Datteren hadde bare tatt et steg videre enn andre "boklånere" som aldri leverer bøker som de har lånt tilbake til eieren.
Men damen ville beskikke sitt jordiske gods,"ordne opp etter seg, slik at alt ble riktig," som hun sa. Bøkene hadde da bodd i hennes hus i ca 40 år.
- og ja, romaner avspeiler ofte virkeligheten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenAvaDolly DuckKirsten LundEli HagelundJarmo LarsenHarald KTorill RevheimNinaGunillaTore OlsenTove Obrestad WøienEster SReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine Aske