Anna Karenina er lang og detaljrik, men for min del syntes eg den var fantastisk. Kan godt skjønne at mange sliter med å komme gjennom boka. Tolstoj har mange detaljerte skildringar av det russiske jordbruket, dyrelivet, politikken m.m. Side opp og side ned. Det har sjølvsgt med interesser å gjere. Men ein skal leite lenge etter ein mannlig forfattar som forstår kvinnene så godt. Eg leste Geir Kjetsaa sin biografi om Tolstoj samtidig. Det satte romanen i eit nytt lys. For ein fantastisk mann Tolstoj var...Samansett ja, men likevel

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Helt enig! Det kan godt være nettopp beskrivelsene av kvinner som fascinerte meg, og det er det ikke mange bøker jeg kan si om. Kanskje bare denne ene, faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og TV serien begynner på NRK1 i kveld, Cicilie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke se TV-serien om Anna Karenina!!

Les boken i stedet! Serien er ingenting å se på. Den forvrenger historien. Les heller boken. Fimen er klissete og dårlig laget. Den er altfor overfladisk. Forstår ikke hvorfor sex alltid skal være så sentralt i alt som lages nå for tiden. Nei, skal man filmatisere en bok, bør den være så lik boken som overhode mulig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det visste eg ikkje! Takk! Ser nesten aldri på fjernsyn - berre når det er slike program! Takk igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har satt det på opptak jeg, for jeg vet ikke om jeg får tid til noe TV i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok er bok og film er film. For meg blir eit av dei viktigaste kjenneteikna på ein god forfattar at han eller ho har ein stram komposisjon. Det har så absolutt romanen - og filmatiseringa maktar å følgje opp noko av dette. Den norske radioteaterversjonen står seg forresten godt mot denne filmatiseringa, som eg nok kjem til å følgje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken må alltid leses først ja (om den forefinnes)...ofte interessant å sammenligne; ser sjelden film jeg...men denne serien tar jeg opp; har ikke sett på...håper den er bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Anna Karenina som tenåring, dvs for noen og tjue år sia. Etter å ha sett tv-seriens første del, skjønner jeg at jeg blir nødt til å lese den om igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes filmen var skuffende! Personene/castingen var helt "feil" etter min oppfatning, det gnistret ikke mellom dem, slik det burde gjort for at man skulle fått forståelse for det som skjedde! Men her er det kanskje flere meninger? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg gir filmen ein sjanse, men boka rørte nok meir ved meg, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja, - jeg fortsetter nok og ser! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tolstoys ferdigheter er ikke bare i karakterisering, men han skriver så lidenskaplig. Boka står som den store historien om skjebnebestemt kjærlighet. Et mektig litterært verk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra, fikk med en gang lyst til å lese boken og ikke vente til jeg blir gammel. Og veldig interessant det du sier om at han forstår kvinner godt. Hvem ville du evt satt på 2. plass i den sammenhengen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meiner du andre mannlige forfattarar som forstår kvinner? Det må vere Martin Andersen Nexø som skreiv Ditte menneskebarn. Boka er nydelig og brutal. Det er sjelden ein mannlig forfattar har ei kvinne som hovudperson. Eller tek eg feil?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ditte Menneskebarn er min absolutte favorittbok av alt jeg har lest! Kan anbefales både som historisk verk /samfunnsskildring, som du også sier fra et kvinneperspektiv. Boka har alt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, andre menn, så Nexø var et godt forslag, han har jeg aldri lest. Og ja det er vel ikke så ofte menn har damer som hovedperson, selv om det selvfølgelig forekommer, står litt stille nå men...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo Larsen