Jeg var litt skeptisk. Var ikke sikker på om jeg skulle lese den i det hele tatt. Og jeg ble ikke hekta før halvveis uti bind 1, men da ble jeg virkelig hekta! Må ha bind 2. Bare MÅ ha (eller i hvert fall lese. Trenger ikke eie).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Da er jeg i mål med 1. bind av Knausgård-maratonet. Og jeg kommer nok til å henge med videre.

( Spoiler alert!) Jeg likte spesielt godt måten far/sønn relasjonen ble skildret mot slutten av boka, etter at faren er død. De blandete følelsene av sorg over det som aldri var, og sinne over alt det problematiske traff meg langt inni margen.

Jeg synes Knausgård på en troverdig måte får fram de uskjønne detaljene ved livet; forfall, alderdom og tap av kontroll over eget liv. Og i all skitten,og i det mest heslige, trer sårbare og komplekse mennesker fram. Imponerende! Så bryr jeg meg mindre om dette er "sant" eller ei. Det kunne uansett ha skjedd. Det er nok for meg. Heia Knausgård :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig. Jeg synes dette er god litteratur uavhengig av prosjektet til Knausgård. Så blir det veldig spennende å se helheten når verket er fullført.

Hele beskrivelsen av opplevelsene i huset der faren og farmoren bodde etter farens død, er fascinerende og troverdige. Knausgård sa vel også selv at dette var mer eller mindre identisk med virkeligheten, mens hendelser lenger tilbake i tid selvfølgelig ikke kan være tatt fullstendig på husken. Knausgård beskriver også et intervju han gjorde som ung journalist, tror det var med Kjartan Fløgstad, der han ikke tok notater og derfor måtte skrive intervjuet på husken tett opp mot deadline. Det endte med at Fløgstad ikke ville ha det på trykk. Det kan jo i høyeste grad leses som en kommentar til hele prosjektet Min kamp, siden Knausgård også forteller at han har brent sine dagbøker og således ikke har annet enn hukommelsen å lene seg på når han skal beskrive sitt liv. Og den er tydeligvis ikke perfekt. Et lite forbehold altså, allerede i bok 1 :)

Dette er så sant som Knausgård evner å huske det, er vel konklusjonen. Så får vi fundere over det subjektive i litteraturen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Trude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumTor Arne DahlBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SPiippokattaKirsten LundNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleserG LMads Leonard HolvikCarine OlsrødBjørn SturødVibekeStig TVidar RingstrømLailaJarmo LarsenKari-AnneMarit MogstadAud- HelenTine Sundal