I det siste har jeg rotet en del med mine bøker, eller hjernen har blitt litt glemsk. Jeg har oppdaget at jeg har bestilt og også kjøpt bøker , som jeg allerde har fra før. Kjedelig. Hva med dere, har dere full kontroll over bokhyllene deres.? Alfabetisk tilogmed.?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Det har hendt meg også noen ganger. Men nå kjøper bøker det meste på nettet - DA dobbelsjekker jeg med biblioteket mitt. Som regel har jeg en huskeliste der jeg handler mest og den klarer å holde meg til. Ellers så låner jeg bøker på biblioteket. Mao jeg er blitt selektiv ved innkjøp av bøker. Gullkornene jeg finner her er oftest av eldre årgang og da blir det antikvariater. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det der gjør jeg stadig vekk - særlig med bøker jeg har veldig lyst til å lese! For jeg rekker jo ikke å lese mer enn et par-tre-fire-fem bøker på en gang, eller så - og da "hoper det seg opp" en del bøker oppe i hodet mitt som jeg VET at jeg bare SKAL lese, før eller senere. Nå har jeg for eksempel kjøpt Tillers "Innsirkling" mange nok ganger til at jeg klarer å huske at jeg HAR ener'n hjemme - to ganger gikk jeg fem på og sikret meg den fra brukthandelen, fordi jeg led av den vrangforestillingen at jeg bare hadde "Innsirkling 2" i hyllen hjemme. (Det måtte jo være en god grunn til at jeg ikke hadde lest noen av dem ennå?) Men jeg kommer meg, jeg kommer meg - takket være bokelskere.no. "Buddenbrooks" oppdaget jeg også i to eksemplarer for en stund siden. Og så videre, og så videre....

Jeg kjenner bare én løsning - som er i alle fall nesten patent: om jeg har LEST en bok, klarer jeg stort sett å huske at jeg har den fra før, og la være å kjøpe den på nytt. Så her er det bare å gyve løs på bokstablene - det er bent frem LØNNSOMT å lese masse, ikke sant, folkens? ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg hadde nær sagt: Velkommen til klubben, Tilla! Dette gjør jeg, og jeg vet også andre bokelskere, stadig vekk.
Jeg tror ikke at selv den mest nitidige registrering av egne bøker, kan forhindre at vi faller for samme bok to ganger. Fortvil ikke! Dubletter er kjekt å ha; jeg bruker mine som gaver og bytteobjekter. Eller de går tilbake til bruktbutikken.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har i utgangspunktet kontroll i og med at jeg kan gå inn på bokelskere via telefonen, men i farten blir ikke det alltid gjort. Har for øyeblikket to dobbeltkjøp liggende, de blir med til bruktutsalget slik at noen andre kan få glede av dem. For begge var ok bøker, det var jo derfor jeg hadde kjøpt den forrige gang ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har skjedd her og. Pinlig å innrømme, men nå ser jeg jo at jeg ikke er alene :-)
Har på ingen måte kontroll over bokhyllene mine, bøkene står i to eller noen ganger tre rader og det er helt umulig å ha full oversikt. Som oftest husker jeg hvilke bøker jeg eier men det skjer desverre at det går litt fort, spesielt om det er salg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg bruker eit program som heiter BookCat. Der registrere eg alle bøkene mine, og har dermed full kontroll på hva eg har i hyllene. Uten det så ville eg nok ha kjøpt eit par bøker som eg allerede har...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har registrert alle mine bøker her i bokelskere og bruker det som kontroll, - hva er forskjellen mellom bokhyllene jeg lager meg her og ditt program?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forskjellene er nok ikkje så store, men du har langt større valgfrihet i programmet. Det er meir detaljstyrt. Som f.eks å legge inn hva du betalte for boken, kvaliteten på boka etc etc... Du kan lese meir om det programmet på den linken eg la ut.

Eg bruker både bokhyllene her og programmet. Begge er nyttige på kvar sin måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokhyllene våre her inne er jo kjempefine, man kan ha kontroll på grunn av disse hyllene , men om man har ekstremt mange bøker, hyller , side opp og side ned, er det fort gjort å glemme her også. Eller fordi man ikke tar seg tid til å sjekke hylla , før eventuelle kjøp av bøker. For meg som kan handle på impuls, hjelper ingenting, når det gjelder bøker..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg lastet ned ein gratis prøveversjon på nettet, som eg var storfornøyd med, og kjøpte programmet etterpå.

Du finner det her: http://www.fnprg.com/bookcat/index.html

Å legge til ei bok i dette programmet er meget enkel. Du skriver berre inn ISBN nr på boka, så finner den boka i databasen på nett. Ellers så kan du egentlig gjøre hva du vil i det programmet. Legge til egne notater, full kontroll på hvem som låner bøkene dine etc etc...

Eg er hvertfall storfornøyd med det. Det kan sikkert virke litt innviklet i starten,men etter litt trykking så kommer en fort inn i det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset Kjell Magne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres litt vanskelig ut....Hvor fant du det programmet..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På telefon?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men det er lettere å huske bøker når du legger de inn i eit program, sortere de etter forfatter, legge inn bilder av omslaget etc... Det fungerer hvertfall bra for min del.. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å sånn... Skjønner...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mener selv at jeg har full kontroll, men har allikevel kommet hjem med bok som jeg har. Det er veldig kjedelig :(
Er det en ny bok så bytter jeg den eller legger den vekk og tenker at nå har jeg en gave å gi vekk. Er det en bruktbok så har jeg ingen gave, (selv om jeg elsker å få bruktbøker så gjør ikke mine venner/familie det), da blir boken med tilbake til bruktbutikken. Uansett så får jeg tilbake en bok jeg ikke har lest, ny eller brukt :-)

Etter at jeg har begynt å registrere alle bøkene mine her inne så har jeg også fått bedre kontroll på hvilke bøker jeg har. Når jeg har lest dem, samt hvilke bøker jeg ønsker meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har jeg gjort et par ganger og. Men da trøster jeg meg med at jeg har fine gaver når jula kommer :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nok klart å gjøre det ved et par anledninger, er ikke så flink til å lage meg systemer nei. Men jeg husker godt bøker jeg har lest, det er ikke dem jeg kjøper en gang til, det er de som ligger på vent... Jeg syns det har blitt noe enklere å holde oversikt over hva jeg har etter at jeg kom meg inn her på bokelskere da..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er nok de som ligger på vent , som jeg også kan finne på å kjøpe to ganger. Kom hjem i går med en bok som var sååååå billig, røverkjøp ! Men det blir ikke akkurat røverkjøp når man har betalt den en gang før også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he he, kan kanskje egne seg som gave da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir nok det tenker jeg. He he.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane