Det er lenge siden jeg leste denne nå, men jeg husker at jeg ble sint mens jeg leste. Ordentlig sint.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja den gjorde skikkelig inntrykk på meg og!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gledens hemmelighet av Alice Walker er en sterk og følelsesladet roman hvor forfatteren tar et oppgjør med tradisjonen om å omskjære kvinner samtidig som hun tar opp tankevekkende temaer som, seksualitet, identitet og makt over kvinner.

Alice Walker er en amerikansk forfatter, poet og politisk aktivist. Hun har skrevet både skjønnlitteratur og essayer om rase og rasisme, kjønn og kvinnepolitikk.
Forfatterens mest kjente verk er romanen Purpurfargen.

I boken følger vi den afrikanske kvinnen Tashi. Som liten så hun sin søster bli omskjært og deretter blø i hjel etter inngrepet. Tashi sitt liv blir sterkt påvirket av dette og etter sin egen omskjæring sliter hun både fysisk og psykisk.

Det er de forskjellige hovedpersonene i boken som bytter på å forteller sin historie. Det gjør at vi får belyst situasjoner og temaer fra flere vinkler noe jeg opplever som veldig positivt.

Romanen tar opp noen av trådene fra Purpurfargen ved at noen av personene derfra er med i denne boken.

Dette er rystende lesning som gjør sterkt inntrykk, men det er et viktig og aktuelt tema.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundMads Leonard HolvikAvaHarald KKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadReadninggirl30VannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBerty