Blant hovedpersonene her i boka er flere med krigsinnsats bak seg.
Vi blir kjent med de under oppholdet på et sanatorium, der de blir behandlet for sin tuberkulose.
Siden handlingen er lagt til etter 2. verdenskrig er det mange ting som rører seg i samfunnet. Fire av karene flytter etterhvert til et ukjent sted og bosetter seg i tyskerbrakker. De danner et slags kollektiv og skal prøve å livberge seg så godt de kan. Men møte med lokalbefolkningen blir ikke enkelt, de møter mye skepsis og fordommer. Etterhvert utvikler dette seg, og det får en del konsekvenser.
En etterkrigsbok som viser mange vansker i hverdagen, der mistenksomheten råder blandt folk. Det offentlige, og enkelte mennesker som svikter de trengende, urettferdigheten og traumene etter flere krigsår har satt sine spor hos mange på ulike vis.
Takk til KjellG som skrev om boka, det var et godt tips du kom med.
Det var en interessant bok, med historiske elementer i
Jeg er en heldig eier av denne boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

LilleviTheaIreneleserInger-LiseTine SundalReadninggirl30William BillisonLailaBeathe SolbergsiljehusmorTor-Arne JensenTanteMamieTralteKirsten LundOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GAstrid Terese Bjorland Skjeggerud