Tok tid før du fikk svar, Lillevi, men jeg er på ferie :) Boken jeg har tenkt å "gå i krigen for" er Sigrid Undset's Husfrue. En god venninne lånte den i fjor sommer, men jeg vet jeg får den igjen, må bare huske å nevne det når jeg er hos henne ;) Det å være nysgjerrig er en veldig god egenskap, for hvordan skulle verden gått videre uten menneskets nysgjerrighet?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk, Tordis; jeg ferierer selv, så det blir litt sporadisk fra min side også :-)

Når du vil "gå i krigen" for Husfrue, er det fordi det er akkurat den du har lånt ut, eller mener du at den er bedre enn de andre to (Korset og Kransen) i trilogien om Kristin Lavransdatter?
Jeg leste bøkene, først gang som 20-åring, så som 40-åring - begge ganger med stort, og veldig forskjellig, utbytte. For å si det det nokså forenklet: Min sympati og identifikasjon skiftet fra Kristin til hennes foreldre. Kanskje er tiden inne for å lese Kristin Lanvransdatter igjen, bøker også jeg kunne "gå i krigen" for :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, Kransen er vel den av de tre romanene jeg liker best, men det er vel noe med å ha alle tre bøkene. Jeg er så og si oppfostret på Kristin Lavransdatter, skjønner du, Lillevi. Min mor var en stor beundrer av Sigrid Undset, særlig denne triologien om Kristin ble nok ofte lest. Selv leste jeg den vel for første gang som 13, 14-åring. Har også lest den to ganger som voksen. Min mor kom fra Nord Sel, der hvor Sigrid Undset bodde i perioder og der hvor mye av handlingen foregår :) Så jeg er godt kjent på stedet, noe som gjør romanen spesiell for meg. Sel Teaterlag har flere år på rad hatt en Kristin- forestilling på Nord Sel. Har sett flere av oppsetningene, den jeg så i fjor var den desidert beste. http://www.kristinlavransdatter.no/om-spelet/ Ta en tur til Jørundgård på Sel og få med deg dette spelet :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSilje