Hver onsdag kl 21 nå i sommer går det er dokumentarisk serie på Svt 1 som treffer i alle fall meg hjemme. Det er den kjente politimannen og forfatteren Leif GW Persson som forteller om kjente engelske mordsaker i 6 halvtimes programmer. Grunnen til at jeg tillater meg å skrive om det her, er at sakene også er omskrevet i mange bøker.

Første program gikk 4. juli, og omhandlet Jack the Ripper. Andre program, i kveld 11.juli, handlet om mordet i Road Hill House. Omtalt i boka Mr Wichers mistanker, og inspirator for mange av 1900-tallets krimdronninger, med Dame Agatha i spissen. Hvilke saker de siste 4 programmene tar for seg, har jeg ikke funnet ut av ennå.

Hvert program ligger ute på nett i 71 dager etter at de gikk på TV, så det er fremdeles god tid for de som er interessert. Serien heter det samme som min overskrift,dvs "Engelska mord".

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Fikk sett første episode om Jack the Ripper og skal se resten på nett her SvtPlay. Der kan dere som ikke har svensk TV se alle svensk produserte program.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert! Fint du sa ifra, Svt er noe jeg sjelden ser på så dette var en god opplysning, :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres perfekt ut for meg, takk for tipset. Da må jeg først på nett, Jack the Ripper må jeg selvfølgelig få med meg.

Gårsdagens program går også i reprise kl 3 inatt, for de som har DVR eller er nattugler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, takk for tips. Eg (som egentleg er pysete og ikkje tåler synet av blod) tykkjer òg at engelske mordsaker er interessant.

Må i samband med det anbefala boka "Seks skudd ved stengetid og andre mord" av Richard Herrmann. Her presenterer forfattaren mange av dei mest kjende mordsakene frå England dei siste 100 åra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Støtter anbefalingen Seks mord ved stengetid og andre mord på det varmeste!

Dere kan lese mer om boken her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seks skudd ved stengetid og andre mord var mitt første møte med lydbok for snart 20 år siden, og har resultert i et varlig kjærlighetsforhold til lydbok generelt og Richard Herrmenn spesielt.

Jeg har sjekket litt videre om den svenske serien. De neste to programmene omhandler begge saker som gjenfinnes i Richard Herrmanns bok: John Christie, "Massemorderen fra Notting Hill", som drev på i åra 1943-53. Og Dr Crippen, som ble tatt for konemord i 1910.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det samme skjedde for meg. Jeg jobbet om kvelden på et sted som det var litt monotont arbeid så da fikk vi bruke "walkman", og da begynte jeg å høre på lydbøker. Den første var Richard Hermanns seks skudd ved stengetid og andre mord. Tror jeg lånte alt biblioteket hadde av lydbøker den gangen, de kun var å få på kassetter. Guri, det virker som en evighet siden....:O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAkima MontgomeryLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSiljeØystein Espeseth-AndresenJakob Lund KlausenTorill RevheimOddvarGritaoline