Kan du eller noen annen ha en formening om hvor gammelt "hoppetauet" er? Leser en bok nå som kom ut på slutten av 1800-tallet hvor jentene hoppa tau, men for alt jeg vet kan leken være mye, mye eldre. Har forsøkt å "google", foreløpig uten resultat.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Barn har til alle tider brukt fantasien sin og funnet på leker med det materialet de har hatt til rundt seg. Oppfinnsomme steinalderunger lekte sikkert med steiner og tre, flettet tau av strå/hamp og hoppet i vei mens de sang på steinaldervis..
I "Den Yngre Edda" skal det etter sigende være skrevet noen ord om barns lek, men jeg tror neppe det var om "hoppetau". Men at "hoppetauet" er gammelt, kanskje like gammel som Metusalem, har jeg stor tro på. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Veldig interessant å reflektere over historien til barnas leker. Hva skjer i dagens tidsalder og fremover, kommer alle de gamle, gode lekene og reglene til å forsvinne? Vi får inderlig ikke håpe det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen regler/leker har en utrolig overlevelsesevne. Regler som referer til kjente begrep, litterære såvel som folkelige, har en større sjanse til å bli udødelige enn de mer lokale som dukker opp som paddehatter i forbindelse med ulike hendelser. "Bro, bro brille" er en av de internasjonale reglene med referanser bl.a. til litteratur og myter, og som har en imponerende lang levetid. I middelalderen ble denne reglen sunget slik som den blir idag bl.a. ifølge Wikipedia.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan denne linken hjelpe litt på vei?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den viser at lek med hoppetau er atskillig eldre enn jeg forestilte meg, og det er heller ikke så ulogisk med tanke på at tauverket har en veldig lang historie. Takk til deg, Kirsten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter her og tenker på piker som hoppet tau. Det må ha vært i en tid da ikke klærne var til hindring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser hva du tenker, i boken jeg leser, London 1897, så hadde jentene "bukser" under skjørtene/kjolene i samme farge, og da kunne de både danse og hoppe, selv om det var litt vågalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg virkelig nysgjerrig på hvilken bok du leser. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Liza fra Lambeth" av William Somerset Maugham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30LailaHeidi LAnniken BjørnesNorahHarald KMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamieAnne LiseNora FjelliAnniken LFriskusenKirsten LundFredrikBeathe SolbergLinnAELinda LarsenTorill RevheimAlice NordliellinoronilleHelge-Mikal HartvedtEgil StangelandGrete AastorpKjell F TislevollKristine LouiseINA TORNESEivind  VaksvikIna Elisabeth Bøgh VigreStine AskeHarald Andersen