Ser hva du mener, det er nok bare jeg som er litt vanskelig :-) Hva som er krevende varierer fra person til person, men så lenge man liker det man leser så er det vel egentlig ikke tungt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Tja, selv om det er av den vanskeligere sorten, så går det nok lettere om du liker det, ser den... Men jeg skiller likevel mellom lettlest og mer krevende da... Har ikke bare med om en liker det eller ikke å gjøre, men har også med hvor mye tankevirksomhet boka krever av deg som leser.. Eller som en av mine lærere en gang sa, om det er mange tomrom i teksten som må fylles ut av leserens egen fantasi.. (om det er skjønnlitteratur) Jeg tenker også på større verk, tykke bøker om litt mer krevende emner, emner som kanskje krever litt kunnskap fra før av for å bli skikkelig forstått... Henger du meg meg i min tankegang? Eller skriver jeg bare pjatt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg glemte å nevne er at jeg har teflonhjerne så har en bok mer enn 3 personer så sliter jeg med å holde styr på de, kan være derfor jeg har gitt opp å stemple bøker som lette eller krevende :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, da forstår jeg. Kjenner en som sliter med det samme se: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, ikke pjatt i hele tatt :-) Har lest bøker der jeg må bruke hjelpemidler for å forstå den fulle handlingen, jeg holder faktisk på med en nå. Bleak House av Dickens er en bok med mange karakterer og mye bakgrunn og jeg må faktisk lese en analyse ved siden av, men det er ikke tungvint allikevel. Skjønner helt klart hva du mener, jeg velger bare ikke å lese bøker som for meg fremstår som vanskelige og tunge. Om man går inn med en holdning om at noen bøker er så fryktelig vanskelig så blir den ofte det og. For meg er en romantisk komedie mye vanskeligere å lese en hva som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke liker de, derfor velger jeg å lese om andre temaer :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det er mange som ikke liker en bestemt sjanger, f. eks. romantiske komedier, og da blir de litt vanskeligere. Selv har jeg lest lite krim, for det syns jeg det er vanskelig å lese...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har nok alle noen temaer eller sjangre vi bevisst eller ubevisst holder oss unna, av ulike grunner. Det er vel naturlig å trekke seg unna ting vi synes er vanskelige, men vi har sikkert godt av å utfordre oss selv litt. Kanskje jeg skulle finne en bok jeg vanligvis ikke vill lest i sommer, hvem vet, jeg kunne jo oppdaget noe nytt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Pernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartin