Kanskje har du sett filmen Chocolat, som er basert på denne boka? Bittersøt sjokolade handler om Vianne, som reiser rundt i verden med datteren Anouk. De slår seg ned i en liten fransk by, og åpner en sjokoladeforretning for å livnære seg. Menneskene i byen er skeptiske til å begynne med, men snart er de aller fleste imøtekommende og glade for det friske pustet den lille familien er. Byens prest er derimot meget imot Vianne Rocher, som han mener må være en ekte heks. Men har Vianne virkelig overnaturlige krefter, og hvordan bruker hun dem i såfall? Og kanskje har presten også sine hemmeligheter?

Dette er en fin og fyldig bok i den forstand at den handler om mangt og mye på ikke altfor mange sider. Det er fine skildringer og beskrivelser av byen og dens sjarmerende innbyggere, mysterier i form av Vianne og prestens hemmeligheter, sjarm og humor. Det er mange mennesker og mange forhold. Jeg synes forfatteren har klart å skape et fint univers som jeg likte å være i. Og så fikk jeg lyst til å se filmen igjen, da, og spise sjokolade :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiac