Jeg satt og tenkte litt...hva er egentlig den fineste kjærlighetshistorien som fins? Jeg elsker å lese om kjærlighet, og forbudt og umulig kjærlighet er jo ekstra spennende. Det er så, vel, rørende å se hva folk er istand til å både ofre og gi for å være sammen med den man elsker...så..hva er den fineste og mest rørende kjærlighetshistorien/paret du har lest om?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Anne Brontës The Tenant of Wildfell Hall er en kjærlighetshistorie hvor kjærlighet beskrives i forskjellige stadier: fra avstandsforelskelse til sviket. En flott bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Pride and Prejudice av Jane Austen ni ganger..men når Captain Fredrik Wentworth ( i Persuasion av Jane Austen) skriver til Anne Elliot "For you alone, I think and plan. Have you not seen this?" etter ni års kjærlighetssorg.. Denne setningen alene gjør at historien og boka kommer skyhøyt opp på fin kjærlighetshistorie liste:-)

Snøbarnet er ei fin bok som beskriver kjærlighet og lengsel på flere plan. Kan anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tornefuglene av Colleen McCullough er en nyyydelig historie!
Søt, men veldig fin, varm og spennende. Vi blir påminnt om katolske prester og deres vanskelige valg i forhold til sølibat - spesielt når de møter kjærligheten etter at løftet er gitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Resten av dagen" av Kazuo Ishiguro:-) Hver gang jeg leser den eller ser filmen så håper jeg at DENNE GANGEN må de få hverandre.... Den er nydelig! Ellers anbefaler jeg "Ethan Frome" av Edith Wharton, for de som liker klassikere. Den viser at vi mennesker kan hente fram uante krefter når det trengs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har jo fått med meg at du liker Katarina Von Bredow. Jeg elsker Som om ingenting. Den er på svensk. Knappt lovlig er også en svensk ungdomsroman av henne. Men den likte jeg ikke så godt. Men jeg ELSKER som om ingenting<3. Begge bøkene handler om forbudt og umulig kjærlighet.

Jeg anbefaler appelsinpiken og slottet i pyreene av Jostein Gaarder. Lucinda Riley sin bok Orkideens hemmelighet er også kanonbra. Alle disse er favorittbøker<3.

Boken Sannsynligheten for kjærlighet ved første blikk er også bra. Men husker ikke navnet på forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er alle de bøkene du nevner her på svensk, eller finnes de på norsk også :) ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som om Ingenting og Knappt lovlig er på svensk. Hun har skrevet noen bøker som er oversatt til norsk.bl.a. søskenkjærlighet, bare ikke deg, Ekspert å rødme og sinnsykt forelsket. Alle disse handler om kjærlighet. Så har hun en til bok som er oversatt til norsk. Den handler om tenårings graviditet og heter det er mitt liv!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest alle de bøkene du nevner som er oversatt til norsk. Håpet at de du nevnte var oversatt også, hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også en ulest Katarina Von Bredow roman på svensk. Den heter Råker det deg? etter min egen oversettelse;).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

nei, desverre:(.Men Som om ingenting var bare wow,wow,wow<3. Men knappt lovlig var helt grei. Men det var ikke så lurt å lese den rett etterpå Som om ingenting. Den hadde ikke provosert så mye da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, det var mange gode tips! Skal absolutt være på utkikk etter Katarina von Bredow sine bøker du nevnte, for jeg er jo en veldig stor fan av henne...hihi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg også, i hvertfall noen av dem:). Jeg kom på at hum har en svensk ungdomsroman om kjærlighet til som jeg ikke har lest. Den heter Råker det deg? etter min egen oversettelse. Men den finnes på cdon eller adlibris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Homeros: Odysseen
Alessandro Manzoni: I promessi sposi ("Dei trulovade")
Knut Hamsun: Victoria

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååh, jeg elsker "Victoria" av Hamsun! Så fin.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg støtter deg i Hamsuns Victoria, det er en skikkelig bra kjærlighetshistorie. Husker ikke hele historien, men den gjorde sterkt inntrykk på meg... Det var så godt skrevet at jeg nesten kunne lukte luktene som ble beskrevet og føle det som ble beskrevet...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er vanskelig å si, men Hamsuns "Victoria" har vel brent seg evig fast.
Ellers vil jeg også nevne en nyere historie som jeg holder på å lese nå, "Den usynlige broen" av Julie Orringer. Der er det en vakker og troverdig kjærlighetshistorie mellom en ung mann (23) og en eldre kvinne (30), - og hadde aldersforskjellen vært den andre veien hadde ingen tenkt på det som noe rart;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

No fikk jeg lyst å lese den usynlige broen:). Victoria har jeg lenge hatt lyst å lese. Det er en av få Knut Hamsun bøker jeg vil lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De kjærlighetshistoriene jeg setter mest pris på er Emma av Jane Austen, Doktor Zhivago av Boris Pasternak og, av litt nyere dato Kaptein Corellis mandolin av Louis de Bernieres. Om de er de objektivt beste og vakreste vet jeg dog ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Setter på filmen om Kaptein Corellis mandolin når jeg jeg kjenner meg underernært på romantikk; nydelig og absolutt behovstilfredstillende! Utrolig ærverdig romantikk - som for meg - virker troverdig, det er det som utgjør den estetiske og verdige totalpakken for meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Odd Børretzen - Vintersang. Det er riktig nok en låt, men siden han leser fra et manus så later jeg som om den er innafor. Det er nesten som en gleder seg til å bli gammel når en hører denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei kjærleikshistoriene eg er mest glad i er "Stolthet og fordom" og "En liten sang om kjærlighet". Desse bøkene les eg om igjen jamnleg, og blir like medriven kvar gang. Men om kjærleikshistoriene er dei vakraste veit eg ikkje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Farvel til våpnene og Klokkene ringer for deg av Hemingway gjorde et sterkt inntrykk når de ble lest for (veldig) mange år siden. Alle de vakre hestene av Cormac McCarthy er en nyere leseopplevelse med umulig kjærlighet som kan anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innrømmer at jeg bare såvidt har skummet litt av den boken jeg foreslår, men når det gjelder forbudt kjærlighet så må vel Romeo and Juliet av Willian Shakespeare nevnes. Det er vel en av de mest kjente og mest fantastiske kjærlighetshistoriene som finnes. Holder meg stort sett unna romantikk-sjangeren, men denne skal jeg lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Broene i Madison County har en helt spesiell plass i mitt hjerte,jeg synes den er nydelig. Ser ellers at jeg ikke har så mange kjærlighetsromaner, det blir nok ofte litt for søtt etter min smak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stiller meg bak den, og har sett filmen i hvert fall to ganger. Blir aldri lei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

helt fantastisk historie. Elsker filmen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er enig i at det for en gangs skyld ble en film som er nesten like bra som boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest så mange kjærlighets historier, og de jeg har lest ble jeg kvalm av. Men det finnes bedre der ute, det vet jeg.

Men de vakkreste kjærlighets historiene må vel bli Tristan og Isolde (film versonen), Breavheart, gladiatoren, bridge over madison county, The notebook og centenniel.

(Vet at tornfuglene er helt fantastisk, men jeg har ikke lest boka eller sett serien enda, men gleder meg)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T