Nå er det stor variasjon innen det katolske. F.eks. det internatet jeg bodde på i London da jeg studerte der, var drevet av irske nonner. De drev også en barneskole like ved. Det eneste de reagerte på var når vi spilte kort eller la kabal. Men gymnastikkhallen fikk vi låne til å ha fest, med drikkevarer det var helt ok. De inviterte oss studenter på vin ost party også. Det eneste som var uakseptabelt var ha menn på rommene.
Hørte fra andre igjen som bodde på andre internater drevet av nonner at alt dette var helt utelukket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, og slik er det vel innen alle trosretninger, fordi menneskene som tilhører de forskjellige trosretningene også er forskjellige (og utfører og lever ut sin trostilhørighet på forskjellige måter).
Mange troende ( kanskje de aller fleste?) mener vel at å ha en tro er å være god, dvs. de ønsker å utføre gode handlinger og de ønsker å gjøre verden til et bedre sted å være for alle. Men tro kan være så mangt! Derfor kan vi også risikere å få så strenge, fanatiske fraksjoner innen alle slags trosretninger. Det er dette som kan være det mest skremmende (og farlige!) ved det å tviholde på en bestemt tro eller ideologi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må også huske på at evangeliene er skrevet i den tid Roma styrte og hadde mange slags guder (de godtok også at andre hadde sine guder). Keiseren av Roma var også guddommelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenElisabeth SveeLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita RoenKaramasov11Nina GAnne-Stine Ruud Husevåg