Hvordan tenker dere om sommerlesing? Bør det være noe lettlest og hyggelig, noe lettlest men spennende og underholdende eller noe annet i sjangeren lettlest? Eller bør det være noe tungt, tykt, krevende og lærerikt som en ikke har overskudd til når det ikke er ferie? Jeg fikk nemlig et sommerlesningsråd som gikk på tvers av min vanlige sommerferielesningsvane her om dagen, og det fikk meg til å tenke. Hva foretrekker dere som sommerferielesning?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 47 svar.

Jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye over valg av bøker i forhold til årstiden. Men når jeg tenker meg om velger jeg ofte litt lettleste bøker om sommeren. Hovedgrunnen er nok at bøkene tas med over alt om sommeren, og jeg leser litt nå og da. Med bøker som går i kategorien lettleste bøker er det lettere å komme seg inn i handlingen igjen hvis boka har ligget urørt noen dager, og det er lettere og lese den selv om det er andre mennesker og lyder rundt meg, som feks på stranda. Den litt tyngre litteraturen tas heller frem om høsten og vinteren, og leses hjemme i sofakroken. Når det kommer til tema for bøkene varierer dette gjennom hele året, men jeg liker variasjon, så etter noen krimbøker på rad er det kjekt med en kjærlighetsroman og visa versa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, jeg liker også lettlest når det er noe jeg skal ta med meg litt hit og dit, så av den grunn leser jeg en del lettlest om sommeren jeg også... Og jeg leser varierende typer for å ikke "kjøre meg fast" i en sjanger, slik at det blir kjedelig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noe med årstidene,været og lesning... Om sommeren vil jeg lese lettere litteratur. Tung litteratur byr meg imot som oftest om sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår den også, har hatt det sånn i lange perioder, men nå er det altså i ferd med å nyansere seg litt hos meg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok blant dem som gjerne velger litt lettere litteratur på sommeren - selv om dette ikke er noen regel. Leser gjerne noe som støtter opp under den gode ferie- og fritidsfølelsen, heller enn noe tyngre. Leste nettopp "Dehlis vakreste hender" - roman om forsoffen, hjemmekjær, skilt og arbeidsløs svensk mann som drar til India. Passet perfekt nå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er nok mest klar for bøker som ikke krever altfor mye konsentrasjon, og velger ofte krim i hvert fall til strandbruk. Men jeg følger ingen regler, setter gjerne i gang med andre bøker jeg har lyst til å lese - noen griper meg fra første side, mens andre må vente til høsten med å bli lest. Akkurat nå kjenner jeg at Gravlunden i Praha går litt trått...så lurer på å bytte bok ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har lett for å bli sånn om sommeren for mange, ser jeg.. Godt å få et innblikk i hvordan folk tenker om sommerlesing: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må jeg innrømme at jeg ikke leser bøker jeg synes er tunge og krevende, om det er vinter eller sommer har ingenting å si. Med mindre det er pliktlesing så ser jeg ikke poenget med å streve seg gjennom noe man ikke liker. Så her blir det som resten av året, jeg leser det jeg har lyst til akkurat da, tykt og tynt, lettlest og lærerikt, spennende og undeholdende om hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er selvfølgelig ikke noe poeng i å lese bøker man ikke liker, om ikke det er pensum eller annen plikt lesing. Det jeg mente med mer krevende kan godt være bøker du har lyst til å lese. Det er bare det at de har et innhold som ikke nødvendigvis er så lettlest selv om de er interessante, om du forstår hva jeg mener...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser hva du mener, det er nok bare jeg som er litt vanskelig :-) Hva som er krevende varierer fra person til person, men så lenge man liker det man leser så er det vel egentlig ikke tungt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, selv om det er av den vanskeligere sorten, så går det nok lettere om du liker det, ser den... Men jeg skiller likevel mellom lettlest og mer krevende da... Har ikke bare med om en liker det eller ikke å gjøre, men har også med hvor mye tankevirksomhet boka krever av deg som leser.. Eller som en av mine lærere en gang sa, om det er mange tomrom i teksten som må fylles ut av leserens egen fantasi.. (om det er skjønnlitteratur) Jeg tenker også på større verk, tykke bøker om litt mer krevende emner, emner som kanskje krever litt kunnskap fra før av for å bli skikkelig forstått... Henger du meg meg i min tankegang? Eller skriver jeg bare pjatt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg glemte å nevne er at jeg har teflonhjerne så har en bok mer enn 3 personer så sliter jeg med å holde styr på de, kan være derfor jeg har gitt opp å stemple bøker som lette eller krevende :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, da forstår jeg. Kjenner en som sliter med det samme se: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neida, ikke pjatt i hele tatt :-) Har lest bøker der jeg må bruke hjelpemidler for å forstå den fulle handlingen, jeg holder faktisk på med en nå. Bleak House av Dickens er en bok med mange karakterer og mye bakgrunn og jeg må faktisk lese en analyse ved siden av, men det er ikke tungvint allikevel. Skjønner helt klart hva du mener, jeg velger bare ikke å lese bøker som for meg fremstår som vanskelige og tunge. Om man går inn med en holdning om at noen bøker er så fryktelig vanskelig så blir den ofte det og. For meg er en romantisk komedie mye vanskeligere å lese en hva som helst annet, rett og slett fordi jeg ikke liker de, derfor velger jeg å lese om andre temaer :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det er mange som ikke liker en bestemt sjanger, f. eks. romantiske komedier, og da blir de litt vanskeligere. Selv har jeg lest lite krim, for det syns jeg det er vanskelig å lese...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har nok alle noen temaer eller sjangre vi bevisst eller ubevisst holder oss unna, av ulike grunner. Det er vel naturlig å trekke seg unna ting vi synes er vanskelige, men vi har sikkert godt av å utfordre oss selv litt. Kanskje jeg skulle finne en bok jeg vanligvis ikke vill lest i sommer, hvem vet, jeg kunne jo oppdaget noe nytt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet at på sommeren så velger man ofte lettleste bøker, men jeg tenker sjeldent over det. På sommeren er det logisk nok roligere tider, og ellers i skoleåret er det litt kaos for meg. Da synes jeg det er greit å spare de beste bøkene til sommeren, og de kan både være tung og lettleste. Velger rett og slett de bøkene som jeg har gledet meg masse til å lese, for på sommeren vet jeg at jeg kan nyte dem slik jeg vil! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, så smart! Ikke tenke over om de er lettleste eller ikke, men det en har lyst til som en ikke har hatt overskudd til ellers.. : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sommerlesing bør vær gøy. Man kan lese bøker som har alvorlig temaer, men det er gøy og lese noe lett som samtidig motiverer til en bedre dag og avslapping. Jeg fortrekker nok det som passer til stemming veldig forskjellig. I helga leste to feel good bøker og en bok som var litt mer alvorlig, men veldig bra tema. Har et par bøker med som er alvorlig og noen som er feel good i kofferten min når jeg reiser om 10 dager:)

Ha en fin sommer alle sammen, håper dere har alle flott lesing og koser dere masse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er flere som sier de liker variasjon ja... Sikkert lurt det: )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du, jeg er litt sånn "motsatt" når det gjelder å mikse sesong og lesestoff. Om vinteren når det er mørkt er det SÅ herlig å ta frem en ordentlig søt feel-good bok og bare drømme seg bort der, mens om sommeren synes jeg det er kjempegøy med litt ordentlig spenning, kanskje en vampyrserie etc. Aner virkelig ikke hvorfor det er sånn, haha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lave skuldre gjør at jeg har vanskelig for å skille lettlest fra det som, kanskje kvalifiserer som, mer krevende. Ler meg skakk av Thomas Bernhard for tida, noe jeg tror jeg hadde hatt vanskeligere for i studietåka. Han er jo en kødd - tross alt.

Og jeg ler meg naturligvis ikke skakk. Jeg ler ikke i det hele tatt, men jeg synes det er vittig og jeg overdriver for dramatisk effekt, her jeg sitter i ørelappstolen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, kjenner igjen den, ler ofte inni meg eller humrer lavt når jeg leser jeg og.. Men det tilsvarer vel et ordentlig latteranfall i andre situasjoner...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Studerer resten av året, og synes helt klart lettleste bøker er best når man endelig har fått ferie fra pensum. Her har det gått i Hunger games-bøker og krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, sånn var det for meg og.. Ikke Hunger games da, men noe annet lettlest. Glemmer aldri min reaksjon på norskstudiet.. Var nettopp ferdig med siste norsk eksamen, og hadde da kost meg stort med norsk litteratur i et års tid, så går jeg rett til en brukt butikk og kjøper fem Barbara Cartlandbøker som jeg da hiver meg over etter eksamen; ) He he he, vennene mine så litt rart på meg;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, det er det som har vært tilfelle med meg og, leste nesten utelukkende lettlest i feriene når jeg studerte... Men nå er det gått litt tid siden studietiden, og jeg begynner så smått å endre tankegang, og i den forbindelse er det interessant å høre hva dere mener om sommerlesning også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser egentlig det samme som ellers - både lettlest og tyngre bøker. Til nå har jeg lest en del krim i ferien - kost meg med ute i sola :) Men det er egentlig tilfeldig at det har vært krimbøker. Har hatt andre bøker også med i kofferten :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er flere som gjør det ja, selv leser jeg lite krim, men foretrekker å se det på TV.. Men har kjøpt inn noen av Agatha Christies bøker som ligger på vent..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har to eller tre Agatha Christie bøker i hylla, som ikke er lest. Har faktisk lest bare ei bok av henne - og det er det ihvertfall 10 år siden! Får se til høsten når mørket senker seg...Ønsker deg en flott sommer - med eller uten bøker :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har heller ikke lest noen av hennes bøker ennå, men høsten kan kanskje være en god tid for det ja... God sommer til deg og: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg reiser på ferie tar jeg med litt krevende litteratur så den varer en stund ;) Ikke en bok jeg leser på en ettermiddag/kveld da går jeg tom for lesestoff før ferien er over. Den tabben har jeg gjort EN gang :p Ellers går det i lettblanding av det jeg kommer over :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var smart, godt tips som jeg skal ta med meg videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser igrunn samme hele året, skiller ikke på sommer og vinter. Nuvel... leser ikke julefortellinger om sommeren da, men sånn bortsett fra det, så forandrer jeg ikke lesinga mi fordi det er sommer nei.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er kanskje ikke noen grunn til å forandre lesinga nei, det er ikke alltid jeg har gjort det, men de senere åra har jeg hatt for vane å lese endel lettlest om sommeren som kontrast til det mer seriøse jeg har lest under studiene jeg ble ferdig med for et par år siden. Men denne sommeren har jeg begynt å endre taktikk igjen og lese mer enn kun lettlest om sommeren...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei god balanse mellom det lettleste og det meir krevande tykkjer eg er det beste:)Det er det eg vanlegvis brukar å gjer på sommaren og det funker veldig bra:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hørtes ille lurt ut, og det er noe sånt jeg har lurt på å gjøre i sommer...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja takk, begge deler;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He he he, sant som det er sagt; )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg reiser vil jeg ha noe som er lettlest. Poenget med å reise er jo å oppleve noe annet enn hverdagen, ikke å henge seg opp i ei bok. Når jeg er hjemme kan jeg godt lese noe tyngre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser helt klart den! Det jeg nok egentlig mente var å spørre om hva man foretrekker å lese når man har tid og overskudd til rådighet, men jeg ser at jeg kan tolkes i ulike retninger...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer litt an på hvor jeg er om sommeren, og hvilken side sommeren viser seg fra. I solskinn på stranda, eller i bil/tog/fly på vei til et sted så velger jeg helst lettlese bøker som gir meg en glad avslappa følelse. Til regnfylte dager på hytta, så er det godt å kunne kose seg med dypere og tyngre lesestoff.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er logisk å velge lettlest på stranden og på reisefot, den ser jeg: )Og nå har jeg også forsøkt meg på en bok av litt tyngre format som sommerlesning hjemme i godstolen, og det var veldig engasjerende: )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom først med et litt raskt svar lenger oppe, - nærmere forklart betyr det at jeg gjerne deler opp dagen og leser forskjellig til forskjellige tider. Men jeg prøver ofte å få lest noe som er litt seriøst i løpet av en ferie, og ikke bare krim og kjærlighet, - de bøkene kan man jo heller ty til når man er sliten etter en arbeidsdag i vinterhalvåret. Men så skal man jo slappe av og kose seg litt ekstra om sommeren også;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, der begynner du å nærme deg det jeg har tenkt meg fram til etter å ha fundert over det overraskende utsagnet jeg hørte om sommerlesning. De jeg snakket med sa nemlig at de leste bøker som var tykke og tunge om sommeren, for det orket de sjelden ellers.. Det måtte jeg gruble over, så etter litt grubling fant jeg ut at jeg skulle prøve, så jeg tok fram en bok jeg har hatt lyst til å lese en stund, men som jeg hittil ikke har hatt overskudd til å gå i gang med... Og det fenget skikkelig... Jeg har tidligere valgt nokså lettleste og veldig lettleste bøker om sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har fleire år på rad berre lest lettvekterar. Ikkje noko gale med det, sjølvsagt, men kva tid skal eg då lese alle dei bøkene eg gjerne vil lese, men som krev litt innsats, iallefall å kome inn i ? No er fyrste feriedag over og eg er nett ferdig med fyrste bind av "Parallelle historier" av Peter Nádas. Gler meg til den held fram, om eg finn den på biblioteket då... Ellers forsøker eg å friske opp språkkunskapen med å lese td krim på fransk. To floger, eller noko i den gata. Sommerlesing blir det iallefall!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, det er slett ikke noe galt med lettvektere, men alt til sin tid... Jeg har som nevnt også gått mer over til å lese noe tyngre også, dvs. bøker jeg lenge har hatt lyst til å lese.. Så der er vi to...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her ser du forøvrig en utdyping av mine tanker om og planer for sommerens lesing;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundReidun SvensliAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDina