Denne boka imponerte meg virkelig! Den går igjennom en del tanker om arbeidets mening og hva det betyr for samfunnet vårt. Og hvordan vårt syn på arbeid har utviklet seg med våre "kunnskapsarbeidere" vs. "fabrikkarbeiderne", og hvordan pengene gir kun tilfredstilelse opp til et visst nivå. Den minner oss også om vår helt spesielle situasjon her i Norge og vesten, der produktiviteten har økt voldsomt, men samtidig som vi jobber mindre. Dette har satt oss i en spesiell situasjon der vi har opplevd en velstand og overflod vi aldri før har sett, og samtidig har vi fritid til å nyte det ;)

Den tar også et oppgjør med forbrukersamfunnet og argumenterer godt for at vi nå har beveget oss over til å forbruke jobber. Vi bytter jobber stadig oftere, og vi forventer at jobben skal være så mye mer enn en måte å tjene penger på. Vi forventer at jobben skal gi oss gode sosiale relasjoner, intellektuelle utfordringer, variert hverdag, og mest av alt gi en følelse av å gi mening til livet ;)

Er du klar for en enkel og god gjennomgang av hva ulike samfunnstenkere som Adam Smith, Immanuel Kant, Platon, Aristoteles, Keynes, og en del andre så er dette boken for deg. Den knytter de gamle tenkerne inn 2012 og henter også frem sitater fra Mark Twain og Homer Simpson ;) En god introduksjon til den protestantiske arbeidsetikken slenger seg også inn i boka.

Kan virkelig anbefales. Det beste av alt er den kan konsumeres i løpet av 2 kvelder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne boken har jeg ikke lest om. Ditt innlegg gjør meg veldig nysgjerrig og kanskje anskaffer jeg meg bok. Nå er jeg iallefall blitt gjort oppmerksom på den takket være ditt innlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempebra! Veldig motiverende hvis jeg klarer å få inspirert andre til å lese bøker jeg liker ;) Gjerne skriv hva du får ut av boken. Det som var utrolig bra med den, er at du kan få no ut av de gamle filosoferne uten å måte gå igjennom en trøtt og kjedelig lærebok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilKirsten LundPiippokattaEli HagelundTanteMamieStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30LailaHeidi LAnniken BjørnesNorahMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågAnne LiseNora FjelliAnniken LFriskusenFredrikBeathe SolbergLinnAELinda LarsenTorill RevheimAlice Nordli