Etter å ha avsluttet ett par hundre sider inn i David Copperfield er jeg nå godt i gang med Bleak House. Selv om den begynte noe forvirrende og kaotisk ble jeg med en gang engasjert og hadde ikke noe problemer med fremdriften. Historien blir fortalt fra to forskjellige synsvinkler, noe jeg brukte litt tid på å forstå, det lønner seg med andre ord å følge godt med. Tidligere har jeg nevnt at om det blir mye å holde styr på så detter jeg litt ut, det gjør jeg i denne historien og, men det betyr ikke at jeg nyter den noe mindre av den grunn. Jeg er 400 sider inn i romanen og selv om jeg ikke får med meg alt så storkoser jeg meg.

I kapittel 15 treffer vi på noen barn som er foreldreløse, faren var en "follerer", noe jeg ikke klarer å finne ut hva er. På nett var det forslag om gjeldsinnkrever, ett annet sted var det nevnt at Dickens hadde funnet opp ordet så leseren skulle trekke egne konklusjoner. Det er tydelig at det er ett yrke som ikke er respektert da barna blir behandlet dårlig av noen. Er spent på om noen vet hva det er og hva det er oversatt med i den norske utgaven.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 11 svar.

"Pantebud" står det at han er i min bok, og boka er fra 1962.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, har lurt på det en stund :-) Pantebud er ukjent for meg det og, men det kan jeg hvertfall tenke meg fram til betydningen av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg også i gang med bøkene, fikk lånt de på biblioteket. Helt enig, begynnelsen er noe treg og litt kjedelig men jeg har bare så vidt kommet i gang.
Av erfaring, tror jeg ganske sikkert det vil ta seg opp etterhvert, er optimist.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg holder også på med Bleak House. Har kommet til kapittel 10 og er entusiastisk enn så lenge. Jeg både leser i papirform og hører lydbok. Supert! Det er bare kapittel 1 jeg gjerne ville ha lest på norsk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes helt klart den tar seg opp etterhvert som vi blir bedre kjent med personene og historiene blir utdypet. Det er som vanlig noen skjønne karakterer vi treffer på og noen ikke fullt så skjønne, men jeg synes de er mer sammensatte og ikke så svart-hvite som vi så i noen av de første bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ble nysgjerrig og søkte på nettet og fant denne linken. Kanskje har du allerede sett den selv!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var der jeg fant gjeldsinnkrever :-) Fant ikke noe forklaring på ordet andre steder så jeg er usikker på om det er riktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ordet står ikkje i den store ordboka mi, men eg skal sjå om det er kommentert i utgåva mi av Bleak House. Har ikkje du kommentert utgåve?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, utgaven min er lastet ned gratis gjennom iBook, det står at det skal være kommentarer men det ser dårlig ut. Har innebygget ordbok, men der står det ingenting. Forhåpentligvis så få vi en forklaring etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, ingen note om dette ordet i kap. 15 i utgåva mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da får vi håpe det kommer noe info fra noen med norsk utgave.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHarald KBård StøreOleHanneTanteMamieReadninggirl30Akima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleser