Leter etter fantasybøker med drager! xD Er virkelig i humør til det. Gjerne noe nyere en 20 år, men ps. Har lest Paolini. Tusen takk for svar på forhånd :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Phenomena.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Naomi Novik har 3 stk på norsk. Hans majestets drage,trone av jade,svartkrutt og ild Empire of Ivory,Victory of Eagles ,Tongues of Serpents ,Crucible of Gold på engelsk .en meget bra serie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drager er DIGG!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer på ganske mye forskjellig, men det meste er eldre enn 20 år. Du får se om noe av det kan falle i smak.

  • J. R. R. Tolkien - Hobitten
  • J. R. R. Tolkien - Eigil Bonde fra Heim
  • Michael Ende - Jim Knapp og Lukas lokomotivfører
  • Michael Ende - Den uendelige historie
  • C. S. Lewis - Reisen til det ytterste hav
  • J. K. Rowling Harry Potter og de vises stein, Harry Potter og ildbegeret og Harry Potter og dødstalismanene
  • Astrid Lindgren - Brødrene Løvehjerte
  • Ursula K. Le Guin - Trollmannen fra Jordsjø
  • John Gardner - Grendel

Og en som egentlig ikke passer helt inn, men som kanskje kan passe likevel:

  • James Gurney - Dinotopia: landet bortenfor tiden
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mener å huske at Dragonriders of Pern av Anne McCaffrey var ganske bra. Den første boken het Dragonflight, men kom ut opprinnelig på 60-tallet. Pern-serien utgis fortsatt. Sønnen hennes Todd McCaffrey fortsetter å skrive i serien. Sist tror jeg var Dragongirl, kom vel ut i fjor. Har ikke lest de nyeste, men den opprinnelige trilogien var bra. Fikk lyst til å lese dem jeg også nå, når jeg begynte å tenke på dem :-) Har også lest en bok av Mercedes Lackey som het Joust, første bok i en serie som heter The Dragon Jousters. Den var ikke så værst. E.E. Knight har en drageserie som heter Age of Fire, har den første boken Dragon Champion liggende, men har ikke lest den enda. Chris Bunch har Dragon Master-trilogien, har lest første bok Storm of Wings og den var ganske bra. Bok to ligger i skal lese haugen min. The Liveship Traders av Robin Hobb er kjempebra. Er mest sjøormer til å begynne med, men dukker også opp drager etter hvert. Og mer drager blir det i oppfølgeren The Rain Wild Chronicles. Har sikkert lest flere også, men var disse jeg kom på i farten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Les Jasper Fforde sine The Last Dragonslayer-bøker (The Last Dragonslayer og Song of the Quarkbeast er komne ut til no). Litt fantasy, mykje humor.

I A Song of Ice and Fire av George R. R. Martin er det jo òg dragar, men dei har ikkje noko hovudrolle (enno).

Og so er det sikkert andre er som er mykje meir bevandra i drageverda enn meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer på en sånn med det samme, Alanya, Dragene våkner, av Iselin Alvestad. Også dukker det jo opp en drage i bok tre (tre eller to er ikke helt sikker), om Septimus Heap, av Angie Sage. :O) Men det dukker sikkert opp flere forslag fra andre bokelskere. :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva