Da har jeg lest de McCullers bøkene jeg tror er utgitt på norsk, i alt fem. Av disse engasjerte denne siste meg minst. Mulig det er litt urettferdig, men jeg ble aldri fortrolig med Frankie. En jente i puberteten som hele tiden skulle ønske hun var et annet sted. For ung blant de voksne og misfornøyd i blant barn. Brorens bryllup er det Frankie tror skal bringe henne ut i verden. Bokas handling knytter seg til om det blir slik eller ikke. Jeg kunne ønsket meg noe mer.

Konklusjonen etter å ha lest fem McCullers er at jeg synes Klokke uten visere, Balladen om den bedrøvelige cafe og Reflekser i et gyllent blikk er best. I den rekkefølgen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

[ Slettet av bruker ]

Interessant prosjekt du har hatt! Og med nyttig informasjon for oss:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det. Tror flere kan ha glede av denne forfatteren. Særlig Klokke uten visere synes jeg hadde en særegen vinkling på spennende tema som generasjonskonflikt, klassetilhørighet, sykdom og rasisme. De to andre på topp tre synes jeg ga mest på form og fortellerteknikk. Så takk til Lillevi som satte oss på sporet:)! Legger til at jeg tror Hjertet er en ensom jeger er McCullers' mest kjente og kanskje også mest anerkjente.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Hjertet er en ensom jeger" husker jeg som en fin bok og film, noe annet har jeg ikke lest, men jeg skjønner jo at de er verdt å prøve seg på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

ritaolineKristina Jernstrøm LyseboKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit TinholtRisRosOgKlagingIngeborg GBerretMariaBookiacTanteMamie