Måtte bare finne en overskrift, ellers hadde det her blitt griselangt. Om man har en historie å fortelle, noe man har opplevd som man tror kan egne seg i bokform. Men når man setter seg ned og skriver, så høres det bare ut som en dårlig dagbok. Hvordan gjør man det da? Vet mange biografiske bøker er skrevet av en tredjeperson, men hvordan kommer man i kontakt med folk som kan skrive for en? Håper jeg gjorde meg sånn halvveis forstått her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Er det bare jeg som er nysgjerrig på boka? :P

Lykke til! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nysgjerrigheten min er litt pirret må medgi det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Start med å lage et kort sammendrag av "den kommende boken din", maks. to A4-sider. Der skal du fortelle hovedpoenget med boken: HVA er selve kjernen i historien - hvis du skreller vekk alle detaljer og sidespor? HVORFOR er dette noe andre kan være interessert i å lese? HVILKET UTBYTTE skal de sitte igjen med når de har lest boken din?

Her er ikke målet at du skal skrive "litterært", eller "journalistisk" - men at du skal kunne presentere for en "skribent" hva slags historie du søker forfatter til.

De to arkene (GJERNE kortere) er maks. av hva du kan klare å få potensielle skribenter til å sette seg inn i ved første "møte".

Dette sammendraget er det man i filmverdenen kaller et synopsis.

Og overskrift på tråden - der kunne du skrevet noe sånt som "Har bokidéen - trenger skrivehjelp"? Det er så deilig med overskrifter som avspeiler hva tråden handler om...

Lykke til med historien din! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men hvor sender jeg det lille sammendraget? Til forlag eller forfattere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gikk på et skrivekurs i fjor vinter i regi av Folkeuniversitetet. Det jeg tror min kursholder hadde svart på spørsmålet er: Sett deg ned å få på papiret historien du vil formidle. Når det er vel i havn kommer redigeringsfasen, og det er da du skal søke hjelp - for å få produktet ditt over i en leservennlig form.

Hvis du ønsker hjelp på et tidligere stadium, ville jeg kontaktet Folkeuniversitetet i Drammen (for det er vel der du bor) eller Drammen bibliotek. De vil ha oversikt over lokale ressurser som kan bidra i en slik prosess.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten JensenTanteMamieKirsten LundTherese HolmAnniken RøilPiippokattaEli HagelundStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30LailaHeidi LAnniken BjørnesNorahMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågAnne LiseNora FjelliAnniken LFriskusenFredrikBeathe SolbergLinnAELinda Larsen