Jeg har dessverre kun lest to av bøkene på lista, og et er "Tatt av vinden" og "Middelsex". Begge gode bøker:) Men hva er kriteriene for å få en slik pris. Det finnes jo veldig mange priser, og jeg tenker at f. eks. Bokhandlerprisen her hjemme blir gitt til en bok som selger veldig godt (kanskje jeg er helt på villspor, korriger meg gjerne). Det er vel også veldig forskjellig hvor "høyt" en pris henger. Jeg vet veldig lite om dette, så blir glad for tilbakemeldinger:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Du finner gjerne grove kriterier både på prisenes hjemmesider og på wikipedia.

B. PRIZES IN LETTERS

  1. For distinguished fiction by an American author, preferably dealing with American life, Ten thousand dollars ($10,000).

http://www.pulitzer.org/files/entryforms/2013planofaward.pdf

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel.

http://www.bokhandlerforeningen.no/Markedsaktiviteter_og_bokpriser/Bokhandlerprisen/1602

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke mye greie på dette. De som vil, kan lese om Pulitzerprisen her. Ut i fra det jeg forstår, så henger denne prisen høyt blant forfattere, og hvis jeg skal tørre å sammenligne, så ligger den vel nærmere Nordisk Råds litteraturpris, enn priser basert på høye salgstall. Selv har jeg ikke lest mer enn 3 av disse bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ester SKirsten LundEirin EftevandGodemineMarit AamdalTanteMamieMorten JensenTherese HolmAnniken RøilPiippokattaEli HagelundStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30LailaHeidi LAnniken BjørnesNorahMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågAnne LiseNora FjelliAnniken LFriskusen