VG refererer denne artikkelen til tidsskriftet British Medical Journal.
BMJ er et britisk videnskabeligt tidsskrift om lægevidenskab, der er blandt de mest indflydelsesrige akademiske peer-review-tidsskrifter i verden.
Hans-Olov Adami, professor i kreftepidemiologi ved Karolinska Institutet - er høyt utdannet og vet hva han snakker skulle jeg tro når han sier:
De som spiste mest kjøtt hadde mellom 50 og 100 prosent større risiko for å bli rammet, sammenlignet med dem som spiste minst.
VG har basert artikkelen på seriøse kilder. Valg av utformingen er i VG stil, men den rekker lengre og på kortere tid ut til befolkningen i Norge.
Så her kan man si at fagfolk vet hva de snakker om og ikke tror de vet.
Viser 1 svar.
Som du kanskje ser, så linket jeg nettopp til BMJ - til responsen som har kommet på artikkelen, som er masse kritikk, bl.a. om hvorfor de ikke kan konkludere som de gjør basert på dataene.
Jeg orker virkelig ikke å gå inn på alle manglene ved denne undersøkelsen ut over det at jeg har linket til to websider som sier noe om det.