Det finnes vel bøker om nesten alt. Jeg finner det ikke naturlig av den grunn å ta opp hvilket som helst emne som VG har laget en sensasjonsartikkel av basert på skikkelig dårlige undersøkelser.

"Om litt av hvert" tolker jeg under hovedoverskriften bokelskere, altså ting som har med bøker og bokelsekere å gjøre som ikke passer inn i de andre to kategoriene. Men det er klart det ikke er noen skarpe grenser her, og jeg er ikke først og fremst ute etter å begrense folk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

VG refererer denne artikkelen til tidsskriftet British Medical Journal.

BMJ er et britisk videnskabeligt tidsskrift om lægevidenskab, der er blandt de mest indflydelsesrige akademiske peer-review-tidsskrifter i verden.

Hans-Olov Adami, professor i kreftepidemiologi ved Karolinska Institutet - er høyt utdannet og vet hva han snakker skulle jeg tro når han sier:

De som spiste mest kjøtt hadde mellom 50 og 100 prosent større risiko for å bli rammet, sammenlignet med dem som spiste minst.

VG har basert artikkelen på seriøse kilder. Valg av utformingen er i VG stil, men den rekker lengre og på kortere tid ut til befolkningen i Norge.

Så her kan man si at fagfolk vet hva de snakker om og ikke tror de vet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du kanskje ser, så linket jeg nettopp til BMJ - til responsen som har kommet på artikkelen, som er masse kritikk, bl.a. om hvorfor de ikke kan konkludere som de gjør basert på dataene.

Jeg orker virkelig ikke å gå inn på alle manglene ved denne undersøkelsen ut over det at jeg har linket til to websider som sier noe om det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckLailaEster SKirsten LundEirin EftevandGodemineMarit AamdalTanteMamieMorten JensenTherese HolmAnniken RøilPiippokattaEli HagelundStine SevilhaugRufsetufsaPilarisKjerstiMariannemay britt FagertveitHarald KWenche BrohaugCecilie69Bjørg Marit TinholtHilde H HelsethTine SundalToveDemeterVibekeCecilie EllefsenAvaHeidiMonaBLReadninggirl30Heidi LAnniken BjørnesNorahMads Leonard HolvikAnne-Stine Ruud HusevågAnne LiseNora FjelliAnniken L