Noen som kan anbefale bøker om det overnaturlige? Gjenferd, mystiske hendelser etc. Kan både være fiksjon og historier fra virkeligheten. Setter pris på svar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Vet ikke helt om det er det du er ute etter, men Sophie Kinsella har skrevet en bok som heter "Nå spøker du?" ("The Twenties' girl" på engelsk) og handler om en grandtante som hjemsøker niesen sin. Utrolig fin og velskrevet, hysterisk morsom og en smule trist. Kanskje ikke akkurat slikt du leter etter, men den er veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mystiske steder i Norge av Ørnulf Hodne kan varmt anbefalast,viss du ikkje allerede har lest den.

Handler om opphavet til enkelte stedsnavn, om mystiske hendinger og om historier som har levd på folkemunne i mange år. Spennende lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skyggene i sal 31 av Ingvild Sørensen. Se min lille omtale av boka i egen tråd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Sort messe" av John Dickson Carr er fryktelig spennende. "Tordivelen flyr i skumringen" av Maria Gripe (egentlig barn/ungdom, men like spennende for alle). "Sagaen om Isfolket" av Margit Sandemo.

Ellers har du Ørnulf Hodne, som har skrevet flere bøker, bl a "Mystiske steder i Norge", om spøkelseshistorier etc.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler Andre Bjerke (Bernhard Borge) sine krimbøker. De spiller på det overnaturlige mens rollefigurene leter etter en naturlig forklaring.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig. Han er en mester til å blande krim med det overnaturlige. De dødes tjern er den beste norske krimboka jeg har lest og liker også flere andre av hans krimbøker. De er geniale! Skulle ønske han skrev flere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Novella "Whistle and I'll Come to You, My Lad" av M.R. James er en skikkelig god, klassisk overnaturlig fortelling. Kjempeflott og nervepinende. Om du ikke har noe imot engelsk, kan du få den opplest her.

Ellers blir jeg visst aldri ferdig med å anbefale forfatteren Susan Hill på denne siden. Jeg har gjort det før, og kommer sikkert til å gjøre det ofte igjen. Særlig bøkene The Man in the Picture og the Woman in Black er flotte, men likte også the Small Hand. Vet ikke om de er oversatt, riktignok, og det er stor mulighet for at du må bestille dem fra Amazon.co.uk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler Alice Hoffmans mange bøker. De har alle noe overnaturlig i seg og handler mest om kvinner. Hvite Hester var min første bok av henne. Nydelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har alltid vært glad i hennes bøker, men oppdaget nylig at det er flere år siden jeg leste noe av henne. Hun har ikke sluttet å skrive heller. Bør jeg oppdatere meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt. Skylight Confessions og Blackbird House er fantastiske og de gir noe tilbake til leseren. Har ikke lest de aller siste. Noen har jeg lest på engelsk og noen på norsk - synes oversettelsene er ganske bra også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Skal sette de opp på lista over bøker å låne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er ikke sikker på om du mener skummle fortellinger eller mer mystiske? Synes nå ihvertfall selv at Stephen King er mer i horror/ekkelt gata, selv om ikke alt han har skrevet er reinspikka, klassisk horror. Tror kanskje jeg anbefaler noe av ham selv om jeg ikke har lest alt han har skrevet.

Stemmer også på E.A. Poe. Skummelt, men ikke ekkelt og gørrete slik som King kan være.

H.P. Lovecraft?

The October Country av Ray Bradbury er en samling noveller som omhandler overnaturlige eller merkelige ting om jeg ikke husker feil.

Red; Har en murstein av en bok som jeg ikke husker hva heter, med en hel haug av grøssernoveller i liggende i 2. etasje, men orker ikke gå opp dit nå. Er bekmørkt der oppe og jeg er aleine i huset. ;)

Kommer tilbake med den en annen dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neeeiii... Der hadde jeg skrevet et svar til deg, fullt av lenker og så fikk jeg slettet det... Jaja, en gang til... hehe

Rebecca av Daphne du Maurier er en av de mer kjente skjønnlitterære spøkelsesfortellinger. Syns å huske noe jeg har lest av Oscar Wilde og Edgar Allan Poe fra litt eldre tider. Har denne på norsk. I tillegg har jeg et par på engelsk, for jeg syns det er underholdende selv: Penguin Book of Ghost Stories og 20th Century Ghost Stories som jeg kjøpt fra bruktmarkedet hos waterstones.co.uk. Har også Elizabeth Gaskells Gothic Tales. Ellers kan du jo sjekke ut Ørnulf Hodne, som har skrevet mye om norsk overtro, spøkelser o.l., sånne på siden-tradisjoner, vettu ;D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte med en gang på Stephen King, husker spesielt Ildbarnet var en bok jeg syntes var spennende. Christine var også veldig skremmende, men er usikker på om jeg fortsatt hadde ment det om jeg leste de på nytt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Christine er fortsatt creepy etter tre gjennomlesinger... Stephen King har mye i den gata, hva med Dark Tower-serien på 7 bøker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De har jeg ikke lest. Bøkene jeg har lest av Stephen King tilhører pappa, så jeg har nok endel mangler. Skal se om jeg får rettet opp i det etterhvert :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stephen King har en voldsom mendgde titler... Så mange at jeg har ikke klart å henge med selv, og jeg har lest ca 40 av dem totalt. Ikke engang lista mi her er oppdatert...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lest 40 av de så kan du vel kalles en trofast fan, selv om du har gått glipp av noen. Har likt stort sett alle bøkene jeg har lest av han, allikevel så runder jeg ikke en gang 10 leste bøker..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker Stephen King er en av mine favorittforfattere, men synes også at bøkene er av utrolig varierende kvalitet. Geralds Game og Rose Madder synes jeg f.eks. var merkelige. Men tilgir det greit med tanke på at han har skrevet bøker som Carrie, IT og Salems Lot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når man har skrevet så mange bøker så blir det vel sånn at ikke alle er av samme kvalitet eller passer for alle. Har ikke lest noen av bøkene du nevner, Carrie har jeg kun sett på film, men da har jeg hvertfall ett sted å begynne. Setter de på lista mi over bøker jeg bør lese av Stephen King.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Carrie er femti ganger bedre i bokform... Så gled deg!

For meg har den største floppen vært Dreamcatcher - syns både boka og filmen var teit... Og jeg er blant de som mener King er en ubestridt ener!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser ut som jeg har en del gode leseopplevelser framfor meg :-) Dreamcatcher har jeg faktisk sett, syntes heller ikke den var noe bra. Ingen tvil om at jeg holder meg unna den da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har rett i det. De tre jeg nevnte er helt fantastiske - jeg ble faktisk ganske redd når jeg leste dem. Bare vær forberedt på at IT er godt over 100 sider lang. Vil også anbefale Dolores Claiborne og Misery, men de er ikke skrekkromaner i den forstand (ingen overnaturlige elementer).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj, over 100 sider? :-) Har ikke noe imot lange bøker så over 1000 sider går bra. Er ikke avhengig av det skal være skrekk og overnaturlig, så jeg skal sjekke ut de andre og. Setter pris på tips, han har skrevet såpass mange bøker at det er fort gjort å gå seg vill. Ser ut som jeg må sette i gang et lite Stephen King prosjekt for meg selv :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, de bøkene synes jeg er kjempeflotte. Dolores Claiborne er vel en av hans best uvanlige, ettersom det hverken er thriller eller overnaturlig. Bare en sterk menneskelig og psykologisk historie om en kvinne med en forferdelig ektemann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste akkurat beskrivelsen og det ser ut som den passer meg veldig bra. Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det. Og om du noensinne kommer over filmversjonen - se den. King skrev boka med Kathy Bates i tankene i rollen som Dolores, etter at han hadde sett henne i Misery og blitt kjempeimponert. Da boka ble filmatisert, fikk Bates rollen og leverte en rolle som jeg ikke tror kan glemmes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da skal jeg være på utkikk etter den og.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

It og The Stand er på over 1000 sider - The Stand uncut and unabridged er Kings tykkeste (som jeg vet om) med 1420 sider... Skinn og bein er en spøkelsesfortelling (Bag of Bones). Jeg foretrekker å lese King på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rent personlig synes jeg The Stand var best den første halvdelen da vi fikk lese om hvordan viruset spredde seg og sykdomsforløpet til de forskjellige. Etterpå, da de gjenlevende etablerte seg i Las Vegas osv synes jeg den ble ganske kjip (men jeg veit jeg er i mindretall når jeg sier det). Men for meg passet ikke de kvasireligiøse elementene. Bag and bones (jeg antar det er den som heter Skinn og bein på norsk) har jeg lenge hatt lyst til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...les Skinn og bein, den er bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest så mye som et komma av SK. Mye skyldes sideantallet i bøkene - jeg er ikke glad i at sideantallet passerer 400. Finnes det noen slanke bøker fra denne ordmitraljøsen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stephen King har skrevet så mange bøker at han har noe for alle. Flere av de som er nevnt her er mindre enn 400 sider, Misery eller Kidnappet er på 320, Carrie er 199 og Dolores Claiborne er 305.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Verten" av Stephenie Meyer anbefales på det sterkeste! Du kan lese om boken her: http://www.gyldendal.no/Barn-og-ungdom/Boeker-for-ungdom/Verten

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkene til John Ajvide Lindqvist (alle er overnaturlige). Johan Theorins Nattefokk. Stephen Kings Salems Lot og IT. Fortellingene til Edgar Allan Poe.

Kommer nok med flere forslag etterhvet som jeg kommer på dem.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Stemmer for Nattefokk, akkurat lest den og likte den godt. Yrsa Sigurdardottir sin "den som graver en grav" er i samme gata, også en veldig god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har hørt mye bra om Sigurdardottir, og har tenkt på å lese henne lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde Mjelva