Hva med The Adventures of Huckleberry Finn, en roman av Mark Twain, Den er fra 1884 og omhandler Huckleberry Finn og slaven Jim i tiden før Den amerikanske Borgerkrigen. Har ikke lest den selv ennå, men har lastet den ned og gleder meg til jeg kommer så langt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Litt om Mark Twain:

Samuel Langhorne Clemens alias Mark Twain (1835-1910) amerikansk forfatter, aller mest kjent for Tom Sawyer (1876) og Huckleberry Finn (1884).

Navnet «Mark Twain» stammer fra den tiden han jobbet som los på hjuldamperne på Mississippi-elven. "Mark twain" var et rop losene brukte når de loddet dybden, og det betydde at dybden var 2 favner (ca. 2,7m), og da var det trygt.

Det sies at Twain ikke var fornøyd med den fortjenesten han fikk av bøkene sine, og han slo seg sammen med mannen til sin niese og startet forlaget: "Charles L. Webster & Co i 1884. Men elleve år senere gikk de konkurs, og han tapte hele sin formue, i tillegg til at han ble sittende med en stor gjeld.

For å dekke inn gjelden, dro han ut på omfattede opplesningsturnéer, og skal visstnok ha greid å tilbakebetale alle kreditorene sine. Beundringsverdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du bør glede deg, det er en liten perle av en bok! Hvis du liker den bør du også lese The Adventures of Tom Sawyer, jeg liker faktisk den enda bedre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kommer egentlig før Huckleberry Finn, gjør den ikke? Får kanskje skyve den lenger fram i lesebunken da :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har begge bøkene samlet i en bok og der kommer Tom Sawyer først, men tror ikke det har så mye å si hvilken rekkefølge du leser i:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, de ligger nå hvertfall på padda begge to, så får jeg se hvem som fenger mest når jeg kommer dit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Cecilie EllefsenFriskusenKirsten LundHilde H HelsethHarald KFredrikBeathe SolbergLinnAELinda LarsenReadninggirl30Torill RevheimAlice NordliellinoronilleHelge-Mikal HartvedtEgil StangelandGrete AastorpLailaKjell F TislevollKristine LouiseINA TORNESEivind  VaksvikTine SundalIna Elisabeth Bøgh VigreStine AskeHarald AndersensomniferumMetteAnne-Stine Ruud HusevågTonje-Elisabeth StørkersenLinda NyrudReidun SvensliTanteMamieAnn EkerhovdVegardAnne Berit GrønbechKaramasov11DemeterJarmo LarsenRandiAnniken Røil