Jeg testet dietten helt i begynnelsen da det begynte å ta av, har også lest Hexeberg sin "Frisk med lavkarbo". I følge henne skal jo den kurere crohns, noe jeg har. Vel... Det endte med tre uker med forstoppelse hvor legene til slutt vurderte å åpne meg opp for å unngå at tarmen skulle sprekke, ekstrem kvalme og null energi. Etter det har jeg vært ekstremt skeptisk. Også med tanke på at kolesterolet mitt gikk rett i været. Så jeg er ikke overrasket over denne forskningen eller andre som viser det samme. Heller mer at det er det jeg har sagt hele tida. Ingen har godt av å leve på hvitt mel og sukker, men det er langt derfra til ingenting. Så alt med måte.
Viser 13 svar.
Fikk nettopp høre fra noen jeg kjenner som har brukt lavkarbo-dietten. Ifølge henne så har hun begynt å verke i flere ledd, sannsynlig pga for lite basisk mat i dietten.
Jeg fikk nylig beskjed av en spesialist om å spise mer basisk, for å dempe muskel og ledd smerter. Det har virket for meg.
Det kan jeg godt tenke meg. Lærte på Tonsåsen at det syreoverskuddet leveren ikke klarer å ordne opp i lagres i muskulaturen.
Det er riktig. Jeg bruker jevnlig base te, en te med urter som nøytraliserer sure stoffskifteprodukter. Inneholder bl.a løvetannblad.
Hva slags te er dette? Lager du den selv eller er det mulig å få kjøpt?
Den heter Helios base te. Er økologisk og inneholder fennikelfrø, løvetannblad og jordbærblad. Skal ha god effekt ved nyre og leverplager og fordøyelsesbesvær. Jeg kjøpte en i en helsekostforretning for noen måneder siden.
Tror også man kan drysse litt i salaten også. For ingrediensene er alle spiselige.
Takk, skal se om jeg finner noe lignende på nett.
Det er en te man får kjøpt på helsekostforretning. Kjøpte den hos Helios før. Eksisterer forresten Helios fremdeles?
Ja, Helios eksisterer men de har ikke nettbutikk ennå. Får se om jeg finner noe lignende hos nettbutikken min, iHerb.com
Takk. Der minnet du meg på base-teen. Har selv brukt den fra tid til annen. Ved inntak av noe bitre matvarer i salaten (f.eks. løk, Ruccula osv.) hjelper og styrker leveren.
Enig i alt med måte. Jeg ser at for mye pasta etc er usunt, og jeg spiser også svært lite av det grunnet mye diabetes i familien - og vil ikke ha det selv. Men jeg nekter å kutte ut brød, jeg vil da ha fordøyelsen min i orden. Og satser på god variasjon.
Selv er jeg et brødmenneske og ingenting får meg til å kutte ut det. hehe det hele kommer an på hva man har på skiven. Eller om man har pålegg med brød på eller omvendt.