Jeg har arbeidet med en liste over vinnere av Pulitzerprisen i skjønnlitteratur i flere dager, og kom tilfeldigvis over den listen som ligger her inne under "Litteraturpriser."

Listen er dessverre både feil og mangelfull.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Wow det er nok litt av et arbeid, vil jeg tro!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt, men jeg synes det er gøy, og så ønsker jeg at lista skal være helt korrekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg igjen der når jeg setter igang med noe. Det er det jeg og flere her på vestlandet kaller "å ha tingene på GH". Kommer du til å legge den ut her?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

GH? Jeg har hørt om å "ha det på G" Hva kommer det av, vet du det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe vet ikke hvorfor vi sier GH, kanskje fordi bokstavene kommer rett etter hverandre (på geledd).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg slo opp i min "Bevingede ord" samlet av Evensberget og Gundersen, på side 171:

"G. Ha det på g, ha det godt, talemåte av ukjent opphav, også ha det på h g eller på g h.

I 1913 sang Jens Hetland (1871-1954) en vise på Chat Noir som begynte: "De rike har det jo på G,/dem har'ke stort å kave med."

I Jo Vists (psevdonym for Victor Schlytter) spøkefulle "Konversasjonsleksikon" fra 1945 er G forklart som "noe man hadde det på".

Enkelte har satt det i forbindelse med fransk gai, glad, pussa, et annet forslag er at hg skal stå for "høygir", om å ha det morsomt, festlig."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

hehe nå vet jeg hvor jeg kan finne et levende bibliotek. Takk, har lurt på hvor jeg kunne finne dette uttrykket. Gå ut fra at hvert sted har sin vri.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

RufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud