Ursula K. Le Guin er en absolutt favoritt, og jeg bifaller hjertelig de som har anbefalt henne. Det mest kjente hun har skrevet av fantasy er jo Earthsea bøkene. Men jeg begynte nylig på Annals of the Western Shore, og den var også veldig bra. Første bok der heter Gifts.

Er også veldig enig i Song for Eirabu. Episk, norsk fantasy, satt i en norrøn setting, sterkt inspirert av Voluspå, og skrevet på hærlig, klingende Stord dialekt. Den må leses, og ettersom jeg hører (samboern kjenner Kristine) så jobber hun på neste bok.

Ellers vil jeg anbefale en engelsk forfatter som har skrevet mye bra og morsom sci-fi. Richard Morgan har satt seg fore å skrive en fantasy serie. Den første boka heter The Steel Remains, og er en litt anderledes fantasy. Den er ganske mørk men stilig. Man kan nesten si han har prøvd å skape en slags fantasy-noir. Hovedpersonen virker veldig levende og troverdig, selv om han er ganske tragisk og selvdestruktiv. Endel homoerotikk i boka synes jeg ikke trekker ned i det hele tatt. Og i tillegg onde alver. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Onde alver! Nam nam! Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødHarald KOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindus