Ved en barneskole i Sandefjord er rektor så oppsatt på fremgang at han utlyser en konkurranse mellom to grupper barn: Den femteklassen som gjør det best på nasjonale prøver, belønnes med pizzafest. Mens vinnerne feirer seieren, får taperne ingenting. Elevene vet godt hvem som har mest skyld i at klassen tapte. Hun blir syndebukken. Niåringen kommer gråtende hjem.

"Kunnskapsbløffen" av Magnus Engen Marsdal.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Grusomt. Jeg blir både sint og lei meg. Orker jeg å lese den mon tro? Lite flink til å tolerere urettferdighet rettet mot barn og unge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sterk start som setter et poeng.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvilken bok er dette hentet fra?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det glemte jeg å nevne - takk for påminnelsen. Nå har jeg lagt inn boktittelen i oppslaget ovenfor. Boka "Kunnskapsbløffen" tar opp debatten rundt den stadig økende bruken av "nasjonale prøver" og prestasjonstester i den norske skoler, og hvilke konsekvenser dette prestasjonspresset får for mange barn - i form av f-eks søvnmangel og magesmerter. I boka fremkommer det også at mange skoler pynter på prøvereresultatene (f-eks ved at en elev som egentlig har skrevet en oppgave som står til stryk, likevel får laveste ståkarakter) , for å sikre skolens gode navn og rykte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Helge-Mikal HartvedtTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsGeir SundetBeathe Solbergingar hDemeterKjell F TislevollTherese HolmKirsten LundJohn LarsenAvaDolly DuckEli HagelundJarmo LarsenHarald KTorill RevheimNinaGunillaTore OlsenEster SReadninggirl30Ingeborg GTor-Arne JensenBård StøreOleHanneTanteMamieAkima MontgomeryIngvild SNeraRisRosOgKlagingCathrine ØTheaHeidi HoltanRune U. FurbergRufsetufsaBritt ElinStein KippersundLinn