Og med den overskriften har jeg kansje fått fram hva jeg mener? Hadde vært fint om overskriftene er så klare at leseren med en gang ser om dette er en tråd som interesser eller ei. Så kan en velge om en vil klikke seg inn på et innlegg eller ikke.

Nå er det flere overskrifter som ikke engang antyder hva innlegget dreier seg om, og en kan bli litt lei av "bomklikk". Det har i alle fall gjort sitt til at jeg oftere og oftere ikke "orker" å logge meg inn og sjekke tråder.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Jeg er enig at overskrifter bør fortelle litt om innholdet i tråden.

Overskiften "hvilken bok ... " for eksempel er litt dårlig overskrift. For det sier meg ingenting om hva det stiller spørsmål om. Hvilken bok liker du best /har lest i det siste/ er denne handlingen fra / passer meg osv.

Jeg klikker vanligvis på de tråder hvor jeg føler at jeg kan tilføye noe. Og unngår tråder som ikke jeg er så interesert i, som f eks on ny norsken, om oppvekstromaner osv. For jeg vet jeg ikke har noe å si som er av interesse for de som startet tråden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er som regel enig i hva du skriver, men så er kanskje du og jeg litt "samme type" bokelsker. Det er dog mange typer mennesker her inne, og jeg har etter hvert funnet ut at å være for ambisiøs i oppdragelsen i bruk av forumet, blir litt som å skulle ha ungene til å få samme musikksmak som oss foreldre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg tror ikke det er så mange for øyeblikket som gjør det.

De fleste viser til innhold, noen ganger reflekterer overskriften et bredt tema, og snevrer inn med selve innlegget som starter tråden, og sånn må det jo nesten være. Ellers ville det blitt mange laaange overskrifter, som ofte kan være mye mer forvirrende.
Noen ganger kan det mistenkes at det er et bevisst trekk, skriv en halv setning, få folk til å lure, og lokk dem inn. Andre ganger er det bare kanskje ikke gjennomtenkt, men i så fall er man sin egen verste fiende og tråden synker raskt vekk og forsvinner.
Det sagt, så er jeg i blant litt fortvilet de gangene oversikten over diskusjonstrådene ser ut som et "chat-room" i overskriftene. "Hei", "fin dag," "hjelp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", osv.

Men alt i alt så synes jeg vi er flinke jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ulike årsaker til at jeg ønsker gode og "informative" tråder. En av grunnene er at jeg ikke har tid til å klikke meg inn på alle tråder og det hadde vært fint å visst hva tråden gjelder.

Den andre årsaken er i f m med søk etter tidligere tråder. Dersom overskriften har "søkbar" informasjon som henviser til innholdet så gjør det søket mye enklere.

Om trådene sporer av eller ikke har ikke noe med mitt ønske om informativ overskrift å gjøre. Kan godt gå litt ut på "viddene" eller ende opp i noe helt annet for min del, det har mer med trådens dynamikk og engasjement å gjøre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ingen sterke synspunkter på akkurat den problemstillingen du tar opp, Hilde.
Har bare lyst til å formidle at jeg mener det må være helt greit å ta opp synspunkter på hvordan vi driver dette nettstedet. Ingen behøver føle seg tråkket på tærne av den grunn. Vi er ulike mennesker med ulike behov og preferanser - men med én felles lidenskap. Det er det som teller!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tja... Kanskje du har for treg nettforbindelse? Hos meg åpner tråden seg så raskt at det ikke er noe problem om den skulle vise seg å ikke interessere meg. Dessuten synes jeg noen ganger det er få tråder med "liv" i, det er ikke sånn at det er tjue nye hver dag...

Men det er klart, det kan irritere meg litt hvis overskriften virker spennende, men ikke holder hva den lover :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Hehe, ja, som forfattere, så lesere... Som dem klarer vi fint mange og lange digresjoner av høyeste kvalitet uten å miste målet av syne: BOKA! Henger meg sjelden opp i tittelen på ei bok, men syns den bør speile noe som passer til innholdet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar meg i å ikke forstå hvilke overskrifter du sikter til?

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Skjønner hva du mener, men jeg synes vel egentlig ikke problemet er så veldig stort her inne – jeg får stort sett med meg det jeg vil få med meg, og når det dukker opp en og annen tråd med en kryptisk overskrift, så lar jeg meg villig lokke inn jeg – kunne jo være jeg fikk en hyggelig overraskelse ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke helt enkelt, og jeg facineres av hva et innlegg kan føre til av snakk bokelskere imellom. Jeg begynte for eksempel med å si noe om samboerskap og å blande bøker, det førte jo folk ut på andre assosiasjoner og man begynner å diskutere andre ting, Dessuten er det jo litt tøft å hekte seg på når det allerede er 93 innlegg - skal man lese gjennom alle for å se om noen allerede har sagt det man selv ønsker å si, eller bare hive seg ut i det? MItt poeng er at den som starter ikke helt kan vite hva innlegget fører til av assosiasjoner hos andre!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Helt enig Reidun, de trådene liker jeg også veldig godt. Og da ender de gjerne opp på et sted som ikke har noe med overskriften å gjøre. Overskriftene må gjerne si noe om hva tråden handler om, men ettersom trådene forsvinner i så mange retninger er det ikke så viktig for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Selv om jeg er aktiv på forum som er mye verre enn bokelskere når det gjelder dette, så anser jeg det som god forumetikette å lage gode og informative overskrifter på nye tråder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Karin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SHarald KOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NHilde H HelsethTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi LWenche VargasJakob SæthreMorten MüllerFarfalleToveElisabeth SveeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLars MæhlumNinaBjørg L.DemeterVidar RingstrømBenedikteSvein Erik Francke-EnersenSilje