Neverwhere av Neil Gaiman. Ikke klassisk fantasy, men ser du har lest et par andre bøker av ham, så da vet du hvordan stilen er :) Denne er en av mine favoritter av Gaiman.

Thomas the Rhymer av Ellen Kushner er derimot mer klassisk: mye alver og gamle myter her, forteller historien til True Tom(as), om du har hørt om ham.

Under Steinbølgene av Ørjan Drange. Som med Song for Eirabu (en anbefalning jeg absolutt støtter) er denne på nynorsk. Ulikt mye annet jeg har lest i hvert fall.

En annen serie jeg selv likte godt er The Bitterbynde Trilogy av Cornelia Dart-Thornton. Likte spesielt universet hennes, også her spilles det på mange velkjente myter, uten at det blir kjedelig av den grunn. Skrivestilen er ganske detaljert og det er mye beskrivelser (så er du advart i tilfelle du ikke liker sånt ;)

Og tidligere nevnte Hitchhiker's og Earthsea bør absolutt leses.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Takk for mange gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødHarald KOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindus