Leser du engelsk burde du jo klare nynorsk? Song for Eirabu av Kristine Tofte er en real godbit. Den har alt du etterlyser (selv om den nok har lånt litt åpning fra Asassin-serien til Robin Hobb) og særlig et fantastisk språk. Akkurat den asassin-serien vil jeg for øvrig anbefale, ellers syns jeg Hobb ofte er langsom og kjedelig. Deverry er mitt favoritt-univers, alle Katherine Kerrs serier derfra er gode, og konseptet er originalt og gir rom for mange nye vrier. Robert Jordan har imponert meg med størrelse og kompleksitet, men jeg holder på med The gathering Storm nå, den første av tre bøker Brandon Sanderson har ført i pennen for å avslutte serien etter at Jordan døde, og jeg plages av språket, altså, det er innimellom utrolig semmert. (Jordan var vel heller ingen stor pøt, men det ble sjelden plagsomt, syns jeg).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Robin Hobb har jeg lest første bok i Asassin serien. Likte godt, selv om noe langdryg. Nummer to står og venter. Robert Jordan likte jeg de første bøkene, men så sovnet jeg. Ellers takk for mange andre gode tips, jeg noterer med glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ursula K. Le Guin er en absolutt favoritt, og jeg bifaller hjertelig de som har anbefalt henne. Det mest kjente hun har skrevet av fantasy er jo Earthsea bøkene. Men jeg begynte nylig på Annals of the Western Shore, og den var også veldig bra. Første bok der heter Gifts.

Er også veldig enig i Song for Eirabu. Episk, norsk fantasy, satt i en norrøn setting, sterkt inspirert av Voluspå, og skrevet på hærlig, klingende Stord dialekt. Den må leses, og ettersom jeg hører (samboern kjenner Kristine) så jobber hun på neste bok.

Ellers vil jeg anbefale en engelsk forfatter som har skrevet mye bra og morsom sci-fi. Richard Morgan har satt seg fore å skrive en fantasy serie. Den første boka heter The Steel Remains, og er en litt anderledes fantasy. Den er ganske mørk men stilig. Man kan nesten si han har prøvd å skape en slags fantasy-noir. Hovedpersonen virker veldig levende og troverdig, selv om han er ganske tragisk og selvdestruktiv. Endel homoerotikk i boka synes jeg ikke trekker ned i det hele tatt. Og i tillegg onde alver. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Onde alver! Nam nam! Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødHarald KOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveigFindus