Sidan feriekofferten snart skal pakkast - så er det pocket som er alternativet - og sidan vi skal vere eit par veker i eit solfylt!! og varmt spansktalande land, så er La senda del drago av José Luis Sampedro utvalt som reiselektyre.(Sjølv om dette er heilt ukjent forfattar for meg).

Har også tenkt å supplere mitt svært avgrensa lager av spanske bøker - så om du har eit TIPS, tek eg imot med takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Du minner meg på det, Hilda, pocket er det nye boklige alternativet. Jeg er ikke noe begeistret for det.

Bokhandelen der jeg har handlet i nesten 40 år, har skiftet eiere eller ledelse, og nå har de nesten bare pocketbøker + leker og spill. De innbundne bøkene koster snart over 400,- og pocketbøkene mellom 100,- og 200,-.

Jeg personlig sparer penger på lederskiftet, men jeg synes det er usigelig trist. Så mange timer som jeg har gått og vandra inne i den butikken. Så mange bøker som jeg har funnet på salg, som har gledet meg i ettertid. Sukk, jeg måtte bare uttrykke min skuffelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er enig i at innbundne bøker er førstevalet - men på reise er det absolutt ein fordel med pocketutgåver. Ein treng ma ikkje vere så redd for å få solkrem og sand i boka.

Ser at heile bokbransjen er i endring - at det blir færre sjølvstendige bokhandlar, at utvalet er smalare i kjedebutikkane, at innbindinga over år har endra seg. Men, framleis kan ein finne den gode teksten som gir den intense, gode leseopplevinga.

Ha ein god sommar, gretemor,håper du får mange gode lesestunder i solveggen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk det samme til deg Hilda, la oss håpe på mange soldager og gode leseopplevelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God leselektyre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for det, Kirsten! Må nok innrømme at den boka eg hadde med ikkje var av dei lettaste å lese.Brukte uvanleg lang tid på boka til J.L. Sampedro. Hadde også med eit par andre bøker(bruktbutikkbøker) som ikkje var det heilt store. Dei vart lagt igjen på hotellet.(Dei hadde forresten ei fin samling med bøker der, slik at ein kunne bytte. Der fann eg Bunnfall av Jørn Lier Horst som var passe lettlest på bråkete flyreise. -Og...sidan eg har ein god del ferie att, så har eg leita fram litt meir krim: Beretningen om Herr Roos av Håkan Nesser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Que? Yo no hablo español.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Qué pena! Haha....meinte det nok som eit inkluderande "du", men elles kan eg berre sei at det er kjekt med spansk. Prøver å lese litt spansk litteratur no og då for å utvide ordforrådet....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11VegardJørgen NStig TTrude JensenCecilie69Hilde Merete GjessingKirsten LundAnneWangKristine87SolveigBjørg L.Grete AastorpBeathe SolbergErlend Rødal VikhagenHarald KRandiTove Obrestad WøienToveKristine LouiseEmil ChristiansenLars Johann MiljeTjommiBeate KristinReidun SvensliLene AndresenMads Leonard HolvikAstrid SæverhagenVannflaskeKaren PatriciaReidun Anette AugustinFindusReadninggirl30Marianne MBenedikteMaria Festli EriksenMonica CarlsenSynnøve H HoelsiljehusmorSigrid Nygaard